Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Școala din Cârțișoara a atras peste 50.000 de euro din proiecte Erasmus în ultimii trei ani. „Învățând prin... teatru” este cel mai recent

Școala din Cârțișoara a atras peste 50.000 de euro din proiecte Erasmus în ultimii trei ani. „Învățând prin... teatru” este cel mai recent

Chiar dacă sunt mai puține, pandemia de COVID-19 nu a reușit să oprească proiectele ERASMUS din județul Sibiu. Un astfel de exemplu vine și de la Școala Gimnazială „Badea Cârțan” din Cârțișoara, acolo unde un grup de elevi și profesori au ajuns în Polonia prin intermediul proiectului „Learn by doing... theatre/ Învățând prin... teatru”. Potrivit reprezentanților școlii, în ultimii trei ani școala din Cârțișoara a atras aproape 50.000 euro fonduri în cadrul proiectelor Erasmus. Prin intermediul acestor proiecte profesorii și copiii au mobilități și schimburi de experiență cu diferite țări europene.

În perioada 27 septembrie - 1 octombrie, un grup format din opt elevi și trei profesori de la Școala Gimnazială „Badea Cîrțan”, Cârțișoara, au participat la prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus „Learn by doing...theatre” în orașul Chelm, din Polonia, alături de Italia și Grecia, celelalte țări participante.

Potrivit coordonatorilor de proiect în cadrul acestei mobilități copiii au participat la ateliere în care au învățat cum se creează un teatru de umbre, începând de la pregătirea formelor și până la pregătirea unui spectacol de acest fel. De asemenea, au participat și la un atelier de confecționare a unor măști, pe care le-au purtat ulterior în cadrul unui dans tradițional pe care l-au învățat de la colegii parteneri din Polonia.

O altă activitate destinată teatrului a constat în participarea la o repetiție a unui spectacol care urma să aibă premiera și în cadrul căreia s-au putut observa intervențiile regizorului, pregătirea actorilor. Totodată, în această perioadă s-au organizat și excursii la teatrul din Lublin, unde elevii și profesorii au avut oportunitatea de a vizita culisele și cabinele actorilor, cât și alte spații destinate spectacolelor, și în Varșovia, unde au învățat despre istoria orașului și s-au bucurat de atmosfera și de imaginile spectaculoase de acolo.

„În ultimii trei ani școala noastră a atras aproape 50.000 de euro fonduri în cadrul proiectelor Erasmus. Prin intermediul lor profesorii și elevii de la școala noastră au mobilități și schimburi de experiență cu școli din diferite țări ale Europei. Sunt experiențe incredibile din care avem cu toții de învățat”, spune prof. Adriana Sădean, directorul școlii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 2 ani

Aiureli... Tara arde, baba se chiaptana!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus