Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
1°C

VIDEO Măsuri anunțate de Iohannis: două săptămâni de vacanță pentru elevi, carantină de noapte pentru nevaccinați

VIDEO Măsuri anunțate de Iohannis: două săptămâni de vacanță pentru elevi, carantină de noapte pentru nevaccinați

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că, începând de luni, elevii vor intra în vacanţă pentru o perioadă de două săptămâni.

"Este evident că școlile sunt puternic afectate și prin elevii care sunt infectați, dar și prin personal – profesorii, învățătorii care se îmbolnăvesc.

În mod normal, începând de luni, deci de săptămâna viitoare, de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu pentru două săptămâni. Deci începând de luni este vacanță școlară" a spus Iohannis, miercuri.

După şedinţa de lucru cu responsabilii guvernamentali privind gestionarea epidemiei de COVID-19, președintele spune că singura soluţie pentru oprirea pandemiei este vaccinarea, anunţând că este nevoie de impunerea de restricţii.

"Am discutat despre vaccinare, şcoli şi restricţii. Vreau să fiu foarte clar din capul locului, dacă vrem să se oprească pandemia, sigura soluţie este vaccinarea. Vaccinarea opreşte pandemia", a spus Iohannis.

Guvernul va hotărî și alte restricții care vor intra în vigoare, exemplele date de președinte sunt: restricționarea circulației pe timp de noapte, cu excepția celor vaccinați și excepțiile cunoscute, la majoritatea activităților, accesul va fi permis doar cu certificatul verde, și masca obligatorie peste tot.

"Când vorbim despre protecția individuală nu întâmplător am venit cu mască. Începând de luni masca redevine obligatorie peste tot: și în interior, și în exterior, și la școală - unde se mai ține -, și în târguri, și la cinematograf. Și dacă vă plimbați pe stradă este obligatoriu să aveţi mască. Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții, care vor intra în vigoare de luni.

Guvernul va hotărî, în cel mai scurt timp, cel târziu vineri, foarte concret ce restricții intră în vigoare, asta după ce Comitetul Național și experții în materie vor stabili cu toate detaliile aceste norme și le vor transpune, sigur, și în limbaj juridic. Vreau să dau doar câteva exemple care nu sunt exhaustive, de exemplu va fi restricționată circulația noaptea, excepţie făcând cei vaccinați și cei care sigur cu legitimație de serviciu au o treabă legitimă de rezolvat.

În timpul zilei, la majoritatea activităților accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții. Aceste lucruri, sigur, se vor îmbunătăți pe măsură ce lumea înțelege să se vaccineze și vom scăpa de această pandemie", a mai spus președintele.

"În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70% – 80% dintre oameni s-au vaccinat, s-au relaxat. Pandemia, practic, nu mai are impact. În partea noastră a Europei, unde lumea este reticentă, din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plin val pandemic. Iar la noi, în România, s-a declanșat o adevărată catastrofă, cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic.

Deci, dragi români, dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă! Dacă vreți să nu ajungeți la spital și să nu ajungeți la terapie intensivă, vaccinați-vă! Nu-i credeți pe cei care vă mint cum că ar fi periculos, că s-ar întâmpla nu știu ce. Singurul lucru care se întâmplă dacă vă vaccinați este că scăpați de boală și scăpați cert de forme grave de boală, iar noi, ca societate, scăpam odată de această pandemie.

Până atunci, până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili", a declarat Iohannis.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 4558

Comentarii

11 comentarii

Elzorab

Acum 1 an

Delirul continuă. Werner se afundă tot mai tare in rahat. Oprim pandemia forțând nevaccinatii sa stea acasă si ii lasam pe cei vaccinati sa circule. Perfect. E clar ca nu se dorește oprirea pandemiei.
Raspunde

Gheo

Acum 1 an

Mai timpit nu e posibil
Raspunde

Elevul Bula dintr-a saptea

Acum 1 an

Ura! Vacanta!
Raspunde

Ricky

Acum 1 an

Deci? Rechizitionarea de spitale private? Mai asteptam?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

Nem. Nu mere ca la stăpânii tăi din China și Nord-coreea. Vaccinare sau stai în casă, singura soluție rămasă!
Raspunde

Titi.bucluc

Acum 1 an

Acum dupa ce s-au vaccinat 30% din romani (unii chiar cu doza a 3-a) situatia este mult mai grava decat cea de anul trecut cand nimeni nu era vaccinat si erau aceleasi restrictii ca si acum. Care este adevarul pana la urma? Eu vad doar 2 variante: vaccinul nu are niciun efect, sau sunt umflate grosolan statisticile?
Raspunde

McD

Acum 1 an

...a luat-o pe urmele lui Catu...e complet depasit...D.E.M.I.S.I.A....
Raspunde

Mircea

Acum 1 an

Dupa ce s-a fortat la maxim mersul in persoana la scoala acum inchidem complet... Nici macar scoala on-line. Acum o saptamana Campeanu facea crize ca scolile trebuie sa functioneze in persoana in ciuda recomandarilor DSP-urilor iar acum imparatul Werner decide complet diferit.
Raspunde

@Aci Duțu

Acum 1 an

Nu realizezi cât umor involuntar poți debita. În primul rând sugerezi un regim dictatorial după care soluția ta este implementată chiar de către acele regimuri dictatoriale. În al doilea rând, al doilea plan umoristic, este sugerarea că Raed Arafat ar ține de un regim dictatorial, unii ar zice că da, dar asta este opusul convingerilor tale. Îl citez, ca să înțelegi și tu situația hilară în care te-ai băgat: “Şi mai e un plan, o posibilitate – la un moment dat ajungerea la o situaţie foarte critică – rechiziţionarea unor entităţi care să trateze pacienţii pentru noi. (…) Aici vorbim de rechiziţionare de entităţi chiar private – permite legislaţia – şi folosirea acestor entităţi în scopul public până la finalizarea situaţiei crizei”.
Raspunde

Munteanu

Acum 1 an

Mare scofala! Noi, nevaccinatii, nu suntem somnambuli sa umblam noaptea pe acoperisuri...
Raspunde

AndreiD

Acum 1 an

Magistrații Curții Constituționale a României (CCR) au admis, azi, sesizarea făcută de 50 de parlamentari AUR și PSD și au constatat că hotărârea de încuviințare a stării de alertă din luna mai 2020, după ieșirea din starea de urgență, este neconstituțională. „Pentru pronunțarea acestei decizii, Curtea a avut în vedere jurisprudența sa anterioară, respectiv Decizia nr.457 din 25 iunie 2020, prin care a constatat neconstituționalitatea art.4 alin.(3) și (4) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Întrucât aceste din urmă dispoziții legale, care au constituit temeiul adoptării hotărârii parlamentare examinate, sunt neconstituționale, Curtea, aplicând prevederile art.147 alin.(1) și (4) din Constituție, a reținut că Hotărârea Parlamentului României nr.5/2020 este ea însăși neconstituțională, fiind lipsită de fundament constituțional”, transmit judecătorii CCR, conform Mediafax.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus