Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Școlile private pot funcționa și luni, în ciuda deciziei guvernului. Un paragraf din Hotărârea CNSU de vineri nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern

Școlile private pot funcționa și luni, în ciuda deciziei guvernului. Un paragraf din Hotărârea CNSU de vineri nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi că școlile și grădinițele private pot chema elevii fizic la cursuri de luni, în mod legal. Acesta a declarat că „Art. 8.1 (n. red. din Hotărârea CNSU de vineri) care reglementează suspendarea prezenței fizice în școli și grădinițe private nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern”.

„Ministerul Educației a fost abilitat de către CNSU pentru punerea în aplicare a Articolului 7 din Hotărârea CNSU nr. 91.

Ministerul Educației a emis ordinul de instituire a vacanței conform atribuțiilor legale stabilite în Legea Educației Naționale. Ordinul Ministrului Educației instituie, prin derogare de la ordinul care aprobă structura, vacanța de două săptămâni, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, în toate școlile și grădinițele de stat, care pot fi reglementate la nivel de structură de an școlar de către Ministerul Educației.

Prin instituirea normei derogatorii, se aplică în mod direct actul emis și este obligatoriu pentru unitățile de învățământ de stat.

Activitatea unităților de învățământ privat (inclusiv cele cuprinse în Registrul Special), precum și activitatea de tip after-school, fac obiectul prevederilor articolului 8 din Hotărârea CNSU nr. 91, fără implicarea Ministerului Educației.

Articolul 8.2 care reglementează funcționarea unităților de tip afterschool a fost preluat în HG, dar Art. 8.1 care reglementează suspendarea prezenței fizice în școli și grădinițe private nu a fost preluat în HG”, a spus ministrul.

Edupedu.ro a scris în exclusivitate că școlile și grădinițele private pot face cursuri și activități cu prezență fizică, legal, de luni, potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă măsurile propuse prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 767

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Mircea

Acum 2 ani

Normal. Cine are bani nu are treaba cu pandemia...
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

N-au fost in stare sa publice corect o hotarare de guvern... Si mai vorbeau de Veorica!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus