Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

CJ Sibiu și Primăria Sibiu își dau mâna pentru un proiect comun: reamenajarea zonei dintre stadion și Sala Transilvania

CJ Sibiu și Primăria Sibiu își dau mâna pentru un proiect comun: reamenajarea zonei dintre stadion și Sala Transilvania

O reconstrucție a Sălii Transilvania, coborârea traficului în subteran și formarea unei zone pietonale în spațiul dintre sală și stadion sunt luate în calcul într-un viitor Plan urbanistic Zonal ce va fi comandat în urma unui protocol, de Consiliul Județean Sibiu și Primăria Sibiu.

Potrivit documentului ce urmează a fi votat atât de consilierii locali, cât și de cei județeni prevede ca prețul de 80 de mii de lei, estimat pentru conceperea PUZ-ului să fie împărțit echitabil între cele două administrații. Însă în situația în care suma cerută de specialiști va depăși 80 de mii de lei, diferența va fi suportată doar de CJ.

”Consiliul Județean asigură cofinanțarea studiului PUZ în cuantum de 50% din valoarea finală de achiziție a acestuia, în situația în care costurile nu depășesc valoarea inițială. În situația în care valoarea finală depășește valoarea inițială, va suporta diferența de costuri”, se arată în protocolul ce urmează a fi votat de consilierii județeni, joi, 28 octombrie.

Administrația municipală apreciază că e nevoie pentru reamenajarea zonei dintre cele două forumuri sportive. ”Planul de mobilitate urbană durabilă 2016-2030 pentru Municipiul Sibiu, precum și demersurile inițiate în vederea implementării proiectului , pentru realizarea unei piețe urbane în vederea refuncționalizării zonei din vecinătatea Stadionului Municipal Sibiu impune necesitatea elaborării unui Plan urbanistic zonal”, se arată în proiectul de hotărâre.

O nouă sală de sport

Din documentul ce urmează să fie votat de consilieri, se înțelege că se intenționează construcția unei noi săli de sport.

”Investiția pentru realizarea Sălii Transilvania a fost finalizată în 1998, iar în perioada 2008 – 2010 au fost efectuate lucrări de modernizare a clădirii și parcării.

În prezent capacitatea tehnică a Sălii Transilvania nu mai îndeplinește standardele privind

asigurarea desfășurării evenimentelor și a competițiilor sportive polivalente de nivel național /

internațional, iar aspectul arhitectural nu se mai racordează atât estetic cât și funcțional cu noul Stadion Municipal Sibiu .

Datorită situației prezentate și a noilor prevederi legislative naționale și internaționale din

domeniul competițiilor și evenimentelor sportive rezultă necesitatea unei intervenții urbane de tip

regenerare urbană a zonei Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu, necesitate care implică lucrări de desființare/reconstruire/construire a sălii sportive, respectiv o nouă sistematizare rutieră zona Sala Transilvania – zona Stadionul Municipal Sibiu precum și racordarea urbană și funcțională cu Stadionul Municipal Sibiu .

În vederea realizării obiectivelor propuse descrise anterior este necesar încheierea unui protocol

de colaborare cu Municipiul Sibiu și Serviciul Public Sala Transilvania în vederea susținerii financiare și tehnice pentru reglementarea urbanistică a zonei în vederea implementării proiectului”, se precizează în document.

Daniela Cîmpean: Coborâm traficul în subsol. Primăria Sibiu: Mai vedem

Președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, spunea în 2 iulie, în urma unei întâlniri cu Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, că se dorește amenajarea de parcări sub stadionul încă în construcție al Sibiului și coborârea traficului auto în subteran și corelarea lui cu mai multe parcări ce vor fi construite sub stadion și sub viitoarea sală de sport. ”Proiectul nostru are în vedere traversarea auto subterană, astfel încât între Sala Transilvania și stadion să fie creată o zonă pietonală”, aprecia Daniela Cîmpean.

La două zile după această declarație, reprezentanții Primăriei Sibiu s-au arătat mult mai rezervați. ”În ceea ce privește proiectul anunțat zilele trecute de partenerii din Consiliul Județean, în acest moment amenajările la care se face referire sunt în stadiul conceptual, detaliile tehnice urmând a se stabili în urma studiilor de teren și a documentațiilor tehnice specifice. Pe măsură ce documentațiile se vor concretiza, datele semnificative vor fi făcute publice”.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

hai că se poate
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus