Joi,
08.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Cum se face accesul la Serviciile din cadrul Primăriei Sibiu: certificat verde, inclusiv cu test negativ. Există și câteva excepții

Cum se face accesul la Serviciile din cadrul Primăriei Sibiu: certificat verde, inclusiv cu test negativ. Există și câteva excepții

Noile restricții impuse la nivel național schimbă regulile de acces și la Primăria Sibiu. Astfel accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boală sau celor care au un test PCR sau rapid  negativ. Există și câteva excepții de la această regulă generală, pentru ca cetățenii care nu îndeplinesc condițiile de mai sus să aibă totuși acces la servicii, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu printr-un comunicat de presă.

La sediul Direcției Fiscale de pe strada Turismului predarea și preluarea documentelor de către cetățenii se poate face și într-un cort instalat în curtea imobilului.

Accesul persoanelor în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public este permis doar persoanelor:

·       care fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, 

·       care prezintă rezultatul negativ al unui test RT- PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore

·       care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.”

Cetățenii vor face dovada uneia dintre aceste trei situații prin intermediul certificatului digital european care se poate obține pe https://certificat-covid.gov.ro sau prin buletinul de rezultat al testului antigen.

Agenții Poliției Locale vor verifica certificatul digital european sau buletinul de rezultat al testului antigen și vor solicita cetățenilor să se legitimeze la intrarea în clădiri. 

Există și câteva excepții de la această regulă generală, pentru ca cetățenii care nu îndeplinesc condițiile de mai sus să aibă totuși acces la servicii: 

·       Cetățenii care doresc să depună/ridice documente la Centrul de Informații pentru Cetățeni din sediul Primăriei Sibiu din Piața Mare care nu pot face dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală, vor fi totuși deserviți. Un funcționar de la Centrul de Informații pentru Cetățeni va prelua/preda documentele la intrarea în clădire, la solicitarea agentului de Poliție Locală. 

·       La sediul Direcției Fiscale de pe strada Turismului predarea/preluarea documentelor de către cetățenii aflați în această situație se va derula într-un cort instalat în curtea imobilului. Acest mod de lucru nu este însă posibil în cazul plăților de taxe și impozite, în acest caz cetățenii fiind direcționați către platforma de e-administrație de pe sibiu.ro, către roboții self pay din magazinele alimentare sau la oficiile poștale, unde accesul nu este restricționat. 

·       La ghișeele Serviciului de Stare Civilă vor fi primiți și cetățenii care nu pot face dovada vaccinării, testării sau trecerii prin boală în următoarele cazuri: 

- depunerea documentelor pentru certificatul de deces și ridicarea acestuia, 

- depunerea documentelor și ridicarea certificatului pentru nou născuți (cu programare prealabilă pe sibiu.ro), 

·       La ghișeele Direcției de Asistență Socială, conform rectificărilor aduse HG 1.130/2021, cetățenii care doresc să acceseze prestații sociale sunt exceptați de la prezentarea certificatului verde pentru accesul în incinta instituției. Personalul acestei Direcții va asigura accesul ordonat spre ghișee a cetățenilor, cu respectarea distanțării și a normelor sanitare de protecție (purtarea măștii, dezinfectarea mâinilor, măsurarea temperaturii). 

Autoritățile locale reamintesc sibienilor că în relația cu Primăria Sibiu și serviciile publice au la dispoziție mai multe instrumente de comunicare online detaliate aici: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/8492.

"Pentru siguranța dumneavoastră și a tuturor, vă rugăm să utilizați într-o cât mai mare măsură comunicarea electronică," se mai arată în comunicatul amintit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

D

Acum 1 an

Ne-am testat toti membrii familiei atat in luna iulie, cat si in septembrie, toti negativ, surpriza: nu putem sa descarcam certificatul verde deoarece ni se spune ba ca CNP ul nostu nu exista in baza de date, apoi ca testul nu exista si tot asa, am intrat de n ori si nimic. Deci noi, cetatenii acestei tari testati si cu rezultat al testului negativ sau altii care au trecut prin boala, ce facem? Suntem discriminati de la o zi la alta, ASA SE INSTAUREAZA DICTATURA, DRAGI ROMANI, daca nu te intepi cu ser experimental nu mai esti cetatean cu drepturi al acestei tari??? DUMNEZEU, NU DOARME, Arafat, Catu, Ioha si restul, vai de voi si de urmasii vostrii...
Raspunde

Andrei

Acum 1 an

De atunci te puteai imbolnavi de vreo 3 ori, Testele sunt valabile doar cateva zile.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 1 an

mergeti si va vaccinati si mai lasati TAMPENIILE!!!
Raspunde

Minime

Acum 1 an

ce legătura are testarea cu certificatul verde? Numai dacă ești trecut prin boala sau vaccinat poți scoate certificat verde. certificatele de vaccinare: până la data de 30 iunie 2022; certificatele de vindecare: 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică „Corona-forms”. Certificatul de testare este valabil 48 ore pentru testul antigen rapid și 72 de ore pentru testul RT-PCR dacă l-ai făcut într-o instituție atestata, nu de la farmacie.
Raspunde

@d

Acum 1 an

Certificatul de testare cu rezultat negativ e valabil 48-72 de ore... Si matale il vrei valabil dupa 2 luni?
Raspunde

Vaccinatu'

Acum 1 an

@D, testarea este valabilă 72 de ore (adică 3 zile, pe-nțelesul tău). Suntem în 27 octombrie, ceea ce înseamnă că, în ideea că te-ai testat în 30 septembrie, ai depășit de 9 ori termenul de valabilitate :))
Raspunde

...

Acum 1 an

Pentru aceia dintre voi care din cauza inteligentei prea mari puteti doar sa calculati ca un astfel de certificat e expirat acum, va trece cumva prin cap sa observati si faptul ca omul nu a putut beneficia de certificat si asta nu era din vina lui?? Ati ajuns sa nu mai vedeti padurea din cauza copacilor si faceti teoria chibritului, ca niste roboti. Cu asa oameni sa ne mai miram ca tara asta e in genunchi si urmeaza sa fie complet calcata in picioare in urmatoarele luni?
Raspunde

Sb

Acum 1 an

Tovarașe troll de Tiraspol, CNP-urile emise de uniunea sovietica nu sunt recunoscute.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus