Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Un pensionar de 90 de ani, donație de 100 de mii de lei pentru maternitatea Sibiu. De loc din Ludoș a vrut să respecte dorința soției sale, acum decedată

Un pensionar de 90 de ani, donație de 100 de mii de lei pentru maternitatea Sibiu. De loc din Ludoș a vrut să respecte dorința soției sale, acum decedată

Ioan Muțiu, un pensionar originar din comuna Ludoș, județul Sibiu, a donat un echipament de 128.342 de lei, anunță Asociația Baby Care Sibiu.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

”În numele bebelușilor veniți pe lume la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu, vă mulțumim domnule Ioan Muțiu! Cu ajutorul domneavoastră, Salvați Copiii România a dotat unitatea cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a micilor pacienți, ceea ce va face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen”, a transmis asociația.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al asociației susține că este un gest de empatie fără precedent. ”Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a transmis Gabriela Alexandrescu.

Sursa foto: Asociatia Salvati Copii

În prezent, nonagenarul este singur, fiindcă soția sa a decedat. Însă, înainte de a muri, femeia și-a dorit ca amândoi să contribuie cumva la efortul medicilor care se lupta, în fiecare zi, pentru viața copiilor cu afecțiuni grave, anunță Știrile ProTV. Astfel, împreună au decis să renunțe la economiile de o viață pentru a fi de folos nou-născuților. Pensionarul și-a făcut publică identitatea, însă nu a furnizat organizației și o fotografie.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Unu

Acum 1 lună

Medicii nu pot dona din salariile lor, trebuie sa mergem noi, amaratii sa le donam pt aparatura si conditii decente ! Ce societate macabra! Castiga putin saracii, nu au de unde, doar salariile sa intre, restul nu conteaza!
Raspunde

Frumos

Acum 1 lună

Marele Ludos, era numele comunei, candva. Modest acum, dar se vede si dupa 100 de ani ca a fost si sat de oameni liberi, nu iobagi la grof. D-zeu sa o odihneasca pe sotia domnului si lui sa-i dea numai bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus