Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Vasile Bănescu, despre un călugăr care atacă vaccinarea: mesaje razna la realitate, toxice

Vasile Bănescu, despre un călugăr care atacă vaccinarea: mesaje razna la realitate, toxice

Poziţia Bisericii Ortodoxe Române a fost şi rămâne una exemplar echilibrată de realism şi deplin favorabilă vaccinării recomandate de medici, al căror sfat trebuie să îl urmăm fiecare în parte, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu.

Reacţia purtătorului de cuvânt al BOR survine apariţiei în presă a afirmaţiilor duhovnicului Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, care le-ar fi vorbit credincioşilor despre faptul că există cipuri în vaccin şi despre un aşa zis Guvern Mondial creat de extratereştri.

"Asemenea mesaje razna la realitate, toxice pentru organismul comunitar confruntat acum cu efectele tragice ale antivaccinismului alimentat de conspiraţionism apocaliptic şi esenţialmente anticreştine, compromit grav nu doar persoanele care le debitează iresponsabil, ci şi pe cei ce le răspândesc în diverse medii. Efectul lor este unul total smintitor", a transmis Bănescu, citat de Agerpres.

Vasile Bănescu subliniază că "Biserica dezavuează ferm aceste mesaje absurde care nu au nicio legătură cu realismul autentic creştin, cu iubirea de semeni, ci doar cu sfidarea unei realităţi imediate îmbibate de suferinţă şi moarte".

"Centrele eparhiale de care aparţin aceste persoane care îşi permit să transmită mesaje publice para-bisericeşti în nume personal au datoria să intervină punctual şi să sancţioneze derapaje impardonabile ce afectează profund nedrept imaginea Bisericii Ortodoxe, cea mai implicată caritabil instituţie din România în această perioadă de pandemie", a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Presa a relatat că duhovnicul Mănăstirii Durău, Teodosie Paraschiv, ar fi afirmat că vaccinul este "otravă", însăşi existenţa acestei pandemiei fiind negată. Scopul ar fi, susţine preotul, "reducerea masivă a populaţiei de pe Pământ şi instalarea unui Guvern mondial", precizează sursele citate.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Gregoire

Acum 8 luni

Dacă nu le-ați fi popularizat voi mesajele călugărului rămâneau într-un spațiu restrâns, așa le-a aflat tot antivaccinistul de pe Facebook. Felicitări pentru trofeul “Proștii zilei”.
Raspunde

Road2Succes

Acum 8 luni

De ce e deplasat? Faza cu extraterestrii stim sigur ca nu e adevarata, e doar o strategie de a arunca in ridicol un adevar, printr-o exagerare necredibila. Dar cand capii bisericii se dezic de dogmele crestine, cuvantul lor va deveni egal cu zero. Cititi mai bine pe pagina OCHR tehnicile de manipulare ale audientei, si veti intelege dincolo de seriozitatea aparenta pe care o afiseaza acest domn "purtator de cuvant" de partea cui este. Nihil Sine Deo, iar ce vine de la Dumnezeu nu vine cu frica si nici cu forta.
Raspunde

Gigi contra

Acum 8 luni

Asta cu reducerea populatiei are ceva sambure de adevar... De ce la inceput mureau doar persoanele in varsta? Pt. ca e greu pt. toate statele sa le plateasca pensiile, tratamentele, medicamentele... Populatia Terrei e imbatranita, speranta de viata e tot mai mare... Cine sa dispara? Cine nu cumpara ca sa bage mana in buzunar, dar consuma enorm din banii statului///Dupa batrani, mor bolnavii cronici care, la fel, sunt o cheltuiala pt. tari... Si uite asa, din aproape in aproape, ajungem la concluia calugarului ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus