Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

Lucrări la străzile din comună şi renovarea căminului cultural din Şoala, pe lista de priorităţi a Primăriei Axente Sever în această perioadă

Lucrări la străzile din comună şi renovarea căminului cultural din Şoala, pe lista de priorităţi a Primăriei Axente Sever în această perioadă

Luna octombrie a fost una bogată în activităţi pentru administraţia publică locală din comuna Axente Sever, întrucât au fost demarate câteva lucrări importante pentru toţi locuitorii din comună.

În localitatea Axente Sever au fost realizate branşamentele la reţeaua de apă-canal pe o stradă, lucrări care au fost realizate cu fonduri de la bugetul local.

În localitatea Agârbiciu, a fost extinsă parcarea căminului cultural, care este acum mai spaţioasă şi are un aspect mult mai modern şi au fost realizate trotuarele pe una din cele mai circulate străzi din localitate. Trotuarele au fost realizate din pavaje, aceasta fiind soluţia utilizată pentru cele mai recente lucrări la străzile de pe raza comunei, deoarece sunt mult mai uşor de înlocuit în cazul producerii unor deteriorări.

În ceea ce priveşte localitatea Şoala, aici au fost demarate lucrările de renovare exterioară ale căminului cultural, unde se impuneau intervenţii deoarece pereţii exteriori s-au degradat de-a lungul timpului. Lucrările de renovare constă în reparaţii la acoperişul clădirii, schimbarea jgheaburilor, reparaţii la tencuiala exterioară, vopsirea pereţilor etc.

„Până la debutul sezonului rece, am decis să mai realizăm câteva lucrări importante în ceea ce privește străzile din comună şi renovarea căminului cultural din localitatea Şoala.  În luna octombrie, am început lucrările la câteva străzi din comună care nu sunt incluse în proiectul de modernizare a străzilor realizat prin fonduri nerambursabile, respectiv este vorba despre realizarea trotuarelor pe o stradă din Agârbiciu şi a branşamentelor la reţeaua de apă-canal din Axente Sever, cu tot ceea ce presupun acest tip de lucrări. În ceea ce priveşte căminul cultural din localitatea Şoala, acolo era nevoie de lucrări capitale de renovare a exteriorului, deoarece zidurile erau afectate de igrasie şi acoperişul necesita reparaţii”, spune primarul comunei Axente Sever, Marius Grecu. 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus