Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
-0°C

SUA intenționează să includă România și alte 3 țări în programul Visa Waiver. Românii ar putea intra fără viză pe teritoriul american

SUA intenționează să includă România și alte 3 țări în programul Visa Waiver. Românii ar putea intra fără viză pe teritoriul american

Secretarul american pentru securitate internă, Alejandro Mayorkas, a declarat marţi că Statele Unite iau în considerare adăugarea a patru ţări în programul de renunţare la obligativitatea vizelor (visa waiver) care permite deplasarea în Statele Unite fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile, transmite Reuters, citat de Agerpres.

"Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România", a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului.

"Suntem foarte, foarte concentraţi pe program", a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

"De fiecare dată când sunt adăugate ţări, călătoriile pur şi simplu cresc", a spus Dow.

În luna februarie, Mayorkas a discutat cu comisarul european pentru afaceri interne şi ambii "şi-au exprimat interesul continuu pentru menţinerea Acordului dintre SUA şi UE privind utilizarea şi transferul de date din registrele cu numele pasagerilor (PNR) şi pentru colaborarea cu Bulgaria, Croaţia, Cipru şi România pentru a îndeplini condiţiile pentru Programul visa waiver".

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări.

Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Aceste cerinţe includ o rată a refuzurilor acordării de vize temporare sub 3%, eliberarea de documente de călătorie securizate şi o colaborarea strânsă cu autorităţile americane care se ocupă cu aplicarea legii şi combaterea terorismului, potrivit unor precizări făcut luna trecută de Departamentul american pentru securitate internă. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Ady2000

Acum 1 an

SUA e in cadere libera, pe plan social.... s-au inmultit negrii, hispanicii si in general oamenii cu un nivel scazut de inteligenta, ca si la noi. Spera sa mearga oameni competenti din tarile astea sa le mai rezolve problemele... sa aiba cine plati taxe, ca sa stea aia multii pe walfare. Asa ca mergeti, romani.... in "tara tuturor posibilitatilor", proaste. Nu i-au apucat dragul de noi, stati linistiti, au nevoie de sclavi si acum e momentul, sunt disperati. Aia e o tara de rahat... plin de boschetari, fanatici lgbt si de toate felurile, in plina disolutie.. se impusca in scoala copiii, iar la TV iti fac campanie cum ca e OK sa isi schimbe si sexul de la 6 ani.
Raspunde

Nick

Acum 1 an

Ady e ok mie imi place in tara de ***

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus