Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

Un senator liberal cere ca certificatul verde să fie acordat şi celor trecuţi asimptomatic prin boală

Un senator liberal cere ca certificatul verde să fie acordat şi celor trecuţi asimptomatic prin boală

Senatorul PNL de Arad, Ioan Cristina, cere ca certificatul verde să fie acordat şi persoanelor care au trecut asimptomatic prin infecţia cu SARS-CoV-2 şi pot dovedi, prin teste de laborator, că au anticorpi.

Senatorul consideră că prevederea legislativă privind introducerea obligativităţii certificatului verde pentru angajaţi "trebuie să fie modificată printr-un amendament care să se refere şi la persoanele care au trecut asimptomatic prin boala COVID-19".

Ioan Cristina spune că persoanele care au făcut infecţia şi nu au fost înregistrate ca bolnave de COVID-19 pot face dovada faptului că au anticorpi printr-un buletin de analize.

"Consider că, în actuala formă, prevederea legislativă nedreptăţeşte un număr foarte mare de persoane care au trecut prin boală fără ca măcar să ştie, sau pe cele care au făcut forme foarte uşoare, au crezut că au o banală răceală şi, în consecinţă, nici nu s-au prezentat la medic. Sunt de părere că toate aceste persoane, dacă îşi fac analizele şi prezintă dovada faptului că au anticorpi, trebuie să fie puse pe picior de egalitate cu cele vaccinate", a declarat, miercuri, senatorul arădean.

El a precizat că este vaccinat inclusiv cu cea de-a treia doză, dar consideră că trebuie să "sancţioneze nedreptatea care li se face persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală".

Senatorul Ioan Cristina criticase, duminică, restricţiile de acces pe stadioane pentru vaccinaţi, considerând că cei care s-au imunizat pentru a putea merge la meciuri au fost "păcăliţi".

"Dincolo de faptul că măsurile au fost luate târziu, unele restricţii sunt de neînţeles. De exemplu, interzicerea accesului pe stadioane chiar şi pentru persoanele vaccinate. Sunt persoane care s-au vaccinat cu scopul de a putea merge la stadion, iar acum li se spune să stea acasă. Acei oameni au fost pur şi simplu păcăliţi. Adică s-au vaccinat ca să poată sta în sufragerie în faţa televizorului? Ce încredere să mai aibă în autorităţi?", afirmase Ioan Cristina.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

2cents

Acum 11 luni

Aveti dreptate cand spuneti "actuala formă, prevederea legislativă nedreptăţeşte un număr foarte mare de persoane" insa e vorba de mult peste jumatate din populatia Romaniei, nu doar de cei care au fost asimptomatici. E vorba de cei care sunt lipsiti printr-o decizie complet nejustificata de drepturile lor de cetatean platitor de taxe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus