Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
9°C

OMS are o nouă strategie împotriva COVID-19 şi solicită 23,4 miliarde de dolari

OMS are o nouă strategie împotriva COVID-19 şi solicită 23,4 miliarde de dolari

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dezvăluit joi un nou plan de luptă împotriva pandemiei de COVID-19 în ţările mai puţin bogate şi solicită 23,4 miliarde de dolari în următoarele 12 luni pentru finanţarea acestuia, informează AFP, citat de Agerpres.

Parteneriatul principalelor agenţii de sănătate mondiale (denumit acceleratorul ACT) ''are nevoie de 23,4 miliarde de dolari pentru a veni în sprijinul ţărilor cele mai expuse riscului şi a le ajuta să procure şi să desfăşoare mijloace de luptă împotriva COVID-19 începând de acum şi până în septembrie 2022'', a scris într-un comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, subliniind că este vorba despre o sumă minusculă în comparaţie cu miile de miliarde de dolari de pierderi economice provocate de pandemie şi de costurile planurilor de relansare.

''Accesul inechitabil la teste pentru depistarea COVID-19, la tratamente şi la vaccinuri prelungeşte pandemia în lumea întreagă şi conduce la riscul de apariţie a unor noi variante mai periculoase care ar putea scăpa mijloacelor de luptă împotriva acestei maladii'', se mai spune în comunicat.

Pandemia, care a făcut deja aproape cinci milioane de morţi de la debutul în China la sfârşitul lui 2019, ''este departe de a se fi terminat'' , a explicat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferinţe de presă.

''Până în prezent, doar 0,4% dintre teste şi 0,5% dintre vaccinurile administrate în lumea întreagă au fost utilizate în ţările cu venituri mici, în ciuda faptului că aceste ţări reprezintă 9% din populaţia mondială'', se mai precizează în comunicat.

Directorul OMS repetă acest mesaj de mai multe luni reclamând sume echivalente de cel puţin şase luni, dar fără să fie însă auzit.

Acesta reia apelul către şefii de stat şi de guvern din ţările G20 care se reunesc în acest weekend la Roma pentru finanţarea ''în totalitate'' a noii strategii dezvăluite joi.

Vizualizari: 1082

Comentarii

4 comentarii

AndreiD

Acum 1 lună

Uitati cine conduce OMS: Șeful OMS, acuzat de genocid. Un nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace a depus o plângere împotriva lui Tedros Ghebreyesus la Curtea Penală Internațională de la Haga Economistul american David Steinman, fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace, îl acuză pe Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), de genocidul din Etiopia. Steinman susține că Tedros a fost unul dintre cei trei oficiali care au condus forțele de securitate etiopiene în intervalul 2013 - 2015, perioadă în care numeroși etiopieni au fost „torturați” și „uciși”. Potrivit The Times, Steinman a susținut că Tedros „a fost un decident crucial în relație cu acțiunile serviciilor de securitate, care includeau uciderea, detenția arbitrară și torturarea etiopienilor”. El îl mai acuză pe Tedros că a supravegheat „uciderea și a cauzat rănirea fizică și mentală a unor membri din triburile Amhara, Konso, Oromo și Somali, cu intenția clară de a distruge aceste triburi în parte sau complet”. Economistul afirmă că, în vreme ce Tedros s-a aflat în conducerea guvernului etiopian vreme de patru ani, regimul „a fost marcat de crime sistematice împotriva umanității comise de subordonați”.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 lună

Nu mai țin fake news-urile băi ardei d, e coadă la vaccinare
Raspunde

V

Acum 3 săptămâni

Grăbește-te, dom' Aci', este în interesul Umanității ca oameni ca dumneata să vaccineze neapărat.

Raspunde

John

Acum 4 săptămâni

Lui Wuhanis dă la Sibiu CE BINE STAI PLĂVANE.. ..Ce bine stai plăvane, pe tronul tău de prost Tupeu și aroganță, mândrie fără rost.. Ai devenit un nimeni, ești cel mai neînsemnat Un parazit ale țării, și nu un șef de stat..! Te crezi stăpânul lumii, un rege..ori un țar Dar ești doar o mascotă, un simplu păpușar Nu înțelegi că rostul, în scaunul puterii E dragostea de neam, pusă în slujba țării.. ..Ce bine stai plăvane, fudul pe al tău tron Însă prea prost să știi, că ești doar un pion Imaginea de slugă, și coadă de topor Adevărat dușman, al propriului popor.. Privirea încruntată, care inspiră teamă Ne-arată că nu ai, nici tată și nici mamă Și nici copii la piept, n-ai strâns cu bucurie De ce ți-ar păsa oare, de-a noastră Românie!? .Ce bine stai plăvane, în scaunul puterii Dar nu știi că trădarea, e prețul decăderii Ai vândut biata țară, și bietul meu popor Și te-ai întors c-o șapcă, zâmbind zeflemitor.. Poporul îți suportă, delirul mediatic Discursul arogant, în stilul tău fanatic Cât să-ți mai suport mutra, și cât să mai aștept Ca să te văd plăvane, cu mâinile pe piept..? Drept de autor ✒Mitică Rusu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus