Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Un centru de vaccinare din București s-a închis după descinderi ale polițiștilor. S-ar fi eliberat certificate false de imunizare

Un centru de vaccinare din București s-a închis după descinderi ale polițiștilor.  S-ar fi eliberat certificate false de imunizare

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 Neghiniţă din București a fost închis temporar, după ce procurorii şi poliţiştii au descins joi în această locaţie pentru a ridica probe privind certificate false de imunizare, a informat primarul Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

Poliţiştii Capitalei efectuează, joi, cinci percheziţii şi pun în aplicare 168 de mandate de aducere, într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare împotriva COVID-19.

"În luna august 2021, poliţişti din cadrul Poliţiei Sectorului 2 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, (...) fiind înlocuite datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis, joi, AGERPRES.

Poliţişti ai DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare, joi, cinci de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti, în dosarul în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic şi pun în executare 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte zece pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi.

"În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 Neghiniţă a fost închis temporar, după ce procurorii şi poliţiştii au descins joi în această locaţie pentru a ridica probe privind certificate false de imunizare, a informat primarul Radu Mihaiu.

"Începând de azi, centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat. Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locaţie. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo", a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

El a menţionat că va schimba întreaga echipă de la Centrul Neghiniţă, iar în cel mai scurt timp activitatea va reporni în această locaţie, pentru că este mare nevoie de imunizare în această perioadă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus