Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Certificatul digital se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă

Certificatul digital se validează după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă

Certificatul digital se validează doar după 10 zile de la vaccinarea cu schemă completă, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Precizările vin după ce mai mulți oameni au întrebat de ce nu-și pot scoate certificatul verde imediat după ce s-au vaccinat. Unii dintre ei au fost indignați de această situație, scrie digi24.ro.

Pentru persoanele vaccinate, certificatul digital UE de călătorie se validează la o perioadă de 10 zile după efectuarea schemei complete de vaccinare.

Certificatul poate fi descărcat de la: https://certificat-covid.gov.ro/login.

Persoanele care pot obține Certificatul Digital UE după vaccinare sunt:

 - cele care au efectuat schema completă de vaccinare în România

- cele care au efectuat cel puțin o doză în România din schema completă

- cele care au efectuat schema completă într-un stat terț (NON UE) și sunt cetățeni români sau membrii familiilor acestora.

Certificatul se poate scana cu Aplicația Check DCC, realizată de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, care poate fi descărcată gratuit din magazinul de aplicații Google Play pe un telefon mobil sau o tabletă cu sistem de operare Android.

Verificarea certificatelor se poate realiza și pe telefoanele mobile cu sistem de operare IOS, prin funcționalitatea Web Check DCC.

După doza 3 se poate genera un nou certificat, dar nu este necesar

Precizările vin după ce mai multe persoane au întrebat de ce nu-și pot scoate certificatul verde imediat după ce s-au vaccinat. Unii dintre ei au fost indignați de această situație.

"Sunt aceleași condiții de la implementarea certificatului în UE. Situația epidemiologică din România impune aceste măsuri de siguranță pentru protejarea sănătății oamenilor", se arată într-un răspuns pe pagina de Facebook Ro-Vaccinare.

"Se poate genera și după prima doză dar nu este valid. Trebuie să aveți schemă completă de vaccinare și să fi trecut 10 zile de la efectuarea acesteia", potrivit sursei citate.

Într-o altă precizare se arată că acest certificat poate fi prezentat pentru verificare și în format printat.

O altă întrebare a fost dacă după a treia doză de vaccin, certificatul de vaccinare deja descărcat și pus pe telefon se actualizează automat sau trebuie descărcat din nou. "Se poate genera un nou certificat după doza 3 de rapel (booster), dar nu este necesar. Este valabil certificatul generat după vaccinarea cu schemă completă.", a fost răspunsul la această chestiune.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus