Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Rafila: La 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel

Rafila: La 1 februarie, expiră certificatul digital pentru cei care nu și-au făcut doza booster în 9 luni de la rapel

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, la Europa FM, că persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster). Este o directivă europeană, explică Alexandru Rafila. Ministrul Sănătății a mai spus că 2022 ar fi anul în care „vom încheia această urgență medicală”, conform „istoriei naturale a pandemiilor”.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a spus Alexandru Rafila.

Valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

„Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a exemplificat ministrul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Marius

Acum 1 an

Cred ca o s-o tinem tot intr-un vaccin! Nasoala perspectiva!
Raspunde

Stanciu

Acum 1 an

Astia trebuie scosi din functii cu batele. Nu planuiam sa fac booster-ul pt ca nu are randament la fel de mare pt Omicron si se vede ca pandemia incet se sfarseste (ramanem cu o gripa normala). Astia te forteaza si atunci cand nu mai e necesar. Ne trateaza ca pe oi. Mizerii ordinare! N-au nicio opinie proprie, sunt doar papagali de Bruxelles.
Raspunde

Roger

Acum 1 an

O știre importantă pentru cei abonați la vaccin și dependenți de certificat, dar complet irelevantă pentru noi, ceilalți.
Raspunde

Nevaccinatii vaccinati

Acum 1 an

De la 1 Februarie vaccinatii devin nevaccinati. Asa cum pana acum, cei cu o doza, erau trecuti la nevaccinati, desi umpleau spitalele si pompele funebre, in curand cei cu doua doze vor fi in aceeasi categorie de oameni de mana a saptea, cu ceilalti looseri ai societatii multilateral dezvoltate, respectiv noi astia neinjectatii. Diferenta se va face doar la testele D-Dimer, unde trombii celor injectati le vor zburda in voie prin tot corpul. Asta pentru a nu induce panica in injectati, cand lumea va vedea cati mor pe capete de infarct. Cifrele la nivel mondial la decesele de infarct au crescut in proportie geometrica. Trebuiesc cautate alte cauze, si trebuie evitata orice legatura cu vaxxinul. Sistemul isi sterge urmele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus