Joi,
28.09.2023
Cer Senin
Acum
8°C

De ce mai e Rafila ministrul Sănătății?

De ce mai e Rafila ministrul Sănătății?

Îți dau părinții, un sponsor, un ONG, ce vreți, bani să vă începeți o afacere. 50 de mii de euro, să zicem. Banii nu trebuie să-i dai înapoi, e de ajuns să le promiți că vei duce o viață demnă de un european. Există o singură condiție, să începi afacerea în 3 ani. Atât. Tu spui nu. Mulțumesc de ofertă, apreciez gestul, dar nu vreau banii, pentru că deși am depus toate actele pentru a începe afacerea, deși am cumpărat terenul și am și firma de construcții care să ridice hala eu mă gândesc că nu e ce trebuie.

După jumătate de an, împrumut 50 de mii de euro de la bancă să-mi încep afacerea. Iar banii oferiți gratuit se duc înapoi.

Proiectul noului spital județean din Sibiu a fost respins din PNRR la începutul acestui an de Ministerul Sănătății pentru că, a explicat el, avea un buget prea mare, iar dorința Executivului era ca din banii de la Comisia Europeană să fie realizate cât mai multe proiecte. Asta, deși acest proiect era cel mai înaintat din punct de vedere al demersurilor birocratice. Practic avea terenul, avea actele, avizele, avea și constructorul licitat. Avea tot. Mai puțin banii.

Opt luni mai târziu, ministrul Rafila anunță că șase spitale, aflate inițial pe lista PNRR, din cauza cărora a scos Sibiul de pe listă pentru că ar fi costat prea mult, sunt scoase din listă pentru că nu pot fi finalizate în termenii agreați cu Comisia Europeană. Suma care va fi returnată depășește cu mult banii necesari construcției spitalului din Sibiu.

Între timp, unitatea din Sibiu urmează să fie construită cu bani din fonduri externe nerambursabile, contribuție națională din împrumut BEI și contribuție de 2% din partea Consiliului Județean Sibiu. Adică mulți bani de împrumut.

Ministrul Rafila e în continuare în funcție deși ce a făcut se poate traduce în mii de zile de sănătate. Nu ale lui. Ale altora, mulți și cuminți.

De ce mai e Rafila ministrul Sănătății?

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Iancu

Acum 1 săptămână

De ce nu vă întrebați sibianul vostru de seamă Klaus Werner Johanis, el a pus bazele acestei mizere coaliții.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pleku

Acum 1 săptămână

Simplu. Pentru că nu e treaba lui. Treaba lui e să numească un prim ministru, iar de acolo e responsabilitatea prim ministrului. Așa că întrebarea este de fapt "De ce nu vă întrebați buzăianul vostru Marcel Ciolacu, el a pus bazele acestei mizere coaliții."
Raspunde

Unsibian

Acum 1 săptămână

Un articol opinie concis și la obiect.
Raspunde

Klaus von Golfental

Acum 1 săptămână

Mai e in functie pentru ca cineva a raspuns la salutul " Jo napot PE-SE-DE!"
Raspunde

Kokos

Acum 1 săptămână

Pentru că face parte din clanul mafiot care a acaparat România !
Raspunde

Gospodina

Acum 1 săptămână

Mare pishicher Rafila! A facut copii prin vecini!
Raspunde

Claus

Acum 1 săptămână

Omul era omniorezent pe la toate televiziunile in pandemie,dand sfaturi cum sa se faca ca nu e bine asa,odata ajuns a disparut subit...basca odata cu el si multe medicamente si tratamentele pt bolnavii de cancer.
Raspunde

Floconescu

Acum 1 săptămână

Este in functie pentru ca nu este icomod nimanui ... ca si Klause... unde il pune SUA si NATO acolo sta. Asa si Rafilutzu cat e papusel este pastrat in functie. Cum scoate capul si spune miau catre Europa gata vine alt habarnist... De fapt conduc MS trepadusii in functii care au 30 - 40 de ani vechime.. nu ministrii ...
Raspunde

George

Acum 1 săptămână

După ce au consultat datele de la Cadastru, jurnaliștii de la ProTv dezvăluie faptul că familia Pascu, mai exact părinții tânărului drogat care a provocat tragedia din stațiunea 2 Mai, ar deține peste 700 de imobile, în Capitală și pe Litoral. Parte din averea cu care au construit acest "imperiu" imobiliar ar proveni din bani dați cu camătă. Este o imagine cât se poate de sugestivă a unui stat de genul "sat fără câini", în care indivizi de care habar nu are nimeni, probabil nici autoritățile, ajung să dețină asemenea averi nebănuite, iar fraierii muncesc de le sar capacele doar pentru subzistență. Un om normal, salariat, muncește în țara asta aproape jumătate de an doar ca să alimenteze vistieria statului cu impozite și contribuții sociale, pe care, apoi, tot statul le aruncă într-o gaură pentru a acoperi pensii speciale, de serviciu, sau cum vreți dumneavoastră să le spuneţi, dar și ineficiența unui aparat bugetar, spectator la multe dintre jafuri și ilegalități.
Raspunde

@George

Acum 1 săptămână

Daca e adevărat înseamnă că pt oamenii aceștia ziua a avut 100 de ore de au putut munci ca sa strângă atâta avere. Cred că nici în SUA nu exista multe persoane care sa fi strâns o asemenea avere in doar 15-20 de ani. De unde?! Camătă, dar sub oblăduirea cui?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus