Miercuri,
19.01.2022
Parțial Noros
Acum
-4°C

FOTO Autostrada Sibiu - Piteşti: lotul Sibiu – Boiţa a ajuns la 55% execuţie, peste 500 de oameni și 300 de utilaje lucrează pe tronson

FOTO Autostrada Sibiu - Piteşti: lotul Sibiu – Boiţa a ajuns la 55% execuţie, peste 500 de oameni și 300 de utilaje lucrează pe tronson

Pe primul lot al autostrăzii Sibiu -Pitești se lucrează intens, iar stadiul lucrărilor, pe cei 13 km ai secțiunii Sibiu-Boița, a ajuns la 55%, anunță secretarul de stat Ionel Scrioşteanu.

Peste 500 de oameni și 300 de utilaje lucrează pe acest tronson de autostradă, iar până acum au fost finalizate 20 de structuri casetate și infrastructura a 5 poduri și viaducte.

De asemenea, se lucrează intens la viaductul peste Tălmacel, care are o lungime de 650 de metri şi o înălţime a picioarelor de până la 30 de metri.

Continuă și lucrările la podul peste valea de la km 10+470, la pasajul peste DJ 105G, unde se execută excavații, umpluturi, se aplică strat de formă, precum și fundație de balast pe diverse sectoare.

În ceea ce privește lucrările de drum, au fost realizate deja 80% dintre excavații și umpluturi, la fundația de balast s-a ajuns la 55%, iar stratul de balast stabilizat este realizat pe cca 16% din necesar.

Continuă relocarea liniei electrice aeriene.

Traseul autostrăzii începe din zona localității Șelimbăr, la intersecția cu CenturaSibiului, iar pe cei 13,17 km ai Lotului I, Sibiu - Boița, vor fi realizate: 3 viaducte, 2 noduri rutiere, respectiv Sibiu și Boița (amenajare bretea și intersecție cu DN7), 22 de pasaje (un pasaj superior și 21 inferioare), 4 poduri și 27 de podețe, 2 spații de servicii.

foto Facebook/Ionel Scrioşteanu

Comentarii

1 comentarii

Popa

Acum 2 luni

Cinste lor,proiectanților și executantilor acestei autostrăzi. Sănătate tuturor să poată termina cu bine proiectul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus