Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
13°C

Trei sau mai mulți morți în aceeași capelă, la Cimitirul Municipal, în următoarea perioadă. „Suprafața capelei permite acest lucru”

Trei sau mai mulți morți în aceeași capelă, la Cimitirul Municipal, în următoarea perioadă. „Suprafața capelei permite acest lucru”

La capela cea mare a Cimitirului Municipal pot fi depuși mai mulți morți în același timp. Măsura a fost luată după ce a crescut numărul deceselor, în ultima perioadă.

Dacă inițial capela mortuară era închiriată pentru un singur mort pe zi, creșterea deceselor, cauzată în cea mai mare parte de pandemia de coronavirus, a determinat conducerea cimitirului să facă o modificare în modul de închiriere a capelei.

„Serviciul de Administrare a Cimitirului Municipal a primit în ultima perioadă un număr mai mare de solicitări de închiriere a capelei mortuare ortodoxe, decât în mod obișnuit. În acest context, și dat fiind faptul că suprafața capelei recent reabilitată este suficient de mare, are peste 170 de metri pătrați, iar dotările acestei capele permit acest lucru, Serviciul Public de Administrare Cimitir a hotărât să permită închirierea concomitentă a capelei pentru trei sau mai multe persoane decedate, în limitele spațiului disponibil”, spune reprezentanții Primăriei Sibiu.

Potrivit cifrelor municipalității, în perioada 1 - 14 octombrie 2021, au fost efectuate 95 de înmormântări în Cimitirul Municipal Sibiu (media zilnică, raportat la cele 12 zile de lucru, fiind de 8 înmormântări), cu aproximativ 30 de decese mai mult față de aceeași perioadă a anilor trecuți.

Citește și 95 de înmormântări, în două săptămâni, în Cimitirul Municipal. Muncitorii: „noi la fel muncim”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus