Joi,
11.08.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Medic de familie sibian: „Am 200 de pacienți și nici o doză de vaccin antigripal”

Medic de familie sibian: „Am 200 de pacienți și nici o doză de vaccin antigripal”

Un medic de familie din Sibiu spune că aproximativ 200 de pacienți, de toate vârstele, își așteaptă rândul la vaccinarea antigripală. Problema este însă că dozele de vaccin nu au ajuns încă în cabinet. 

Peste 5.300 de doze de vaccin au ajuns la Direcția de Sănătate Publică, o primă tranșă promisă pentru sezonul rece 2021-2022, în a doua parte a lunii octombrie. De aici, dozele de vaccin antigripal ar fi trebuit să fie distribuite cabinetelor medicilor de familie. Codruța Popescu, medic de familie în Sibiu, spune însă că până în acest moment nu a primit nici o doză.

„Se întârzie livrarea vaccinului antigripal, la cabinetele medicilor de familie. Noi avem catagrafia, oamenii așteaptă, ne întreabă deja de o lună și ceva când vine antigripalul să-l putem da și încă nu a ajuns la noi. Vaccinarea antigripală se începe undeva în luna octombrie. Cine și-a făcut până acum antigripalul, l-a făcut pentru că și l-a cumpărat. Am în jur de 200 de persoane pe listă. Sunt oameni care nu își permit sau așteaptă pentru că este gratuit vaccinul sau nu găsesc în farmacii, dar își doresc vaccinarea”, spune medicul.

Pentru sezonul 2021-2022, Ministerul Sănătăţii intenționează să distribuie aproximativ 2 milioane de doze de vaccin gripal, conform unui comunicat de presă transmis la începutul lunii octombrie. 

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Acțiunile de imunizare se vor derula prin cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi.

Conform medicilor, o persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19 și face parte din categoriile la risc, poate primi și vaccinul gripal.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus