Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Amenzi de 13.500 de lei, în 24 de ore, în Sibiu. Cele mai multe au fost pentru lipsa măștii

Amenzi de 13.500 de lei, în 24 de ore, în Sibiu. Cele mai multe au fost pentru lipsa măștii

84 de polițiști sibieni au fost angrenați ieri în acțiuni organizate în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Cu această ocazie au fost aplicate 16 amenzi de 4.500 de lei celor care nu au purtat masca de protecție.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 942 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 60 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 155 de mijloace de transport, din care 5 mijloace de transport în comun. 

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.500 de lei, din care:

- 2 amenzi de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei;

- 16 amenzi de 4.500 de  lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție sanitară;

- 6 amenzi de 2.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

De asemenea, în data de 5 și 6 noiembrie, jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării interdicțiilor impuse în această perioadă pe raza județului, împreună cu un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase. În același timp, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș. 

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost verificate 136 de certificate verzi, 46 de persoane și 17 operatori economici (5 noiembrie) și 78 de certificate verzi, 32 de persoane și 25 de operatori economici (6 noiembrie). 

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au aplicat patru avertismente scrise pentru neprezentarea certificatului verde și patru avertismente scrise pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție (5 noiembrie) și șapte avertismente scrise pentru neprezentarea certificatului verde și un avertisment scris pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție (6 noiembrie). 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Gheorghe

Acum 2 ani

Daca mergeti pe centru creste bugetul vertiginos. 80% din persoane umblau fara masca sau cu ea sub barba.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 2 ani

Masca,masca,masca,masca, Pe noi chiar ne doare-n basca! Si politia ne ceartă, Ne-amendeaza sau ne iarta, Infractorii-s fericiti, Pedofilii multumiti, Politia nu-i mai cată E în limba dupa mască; Asta-i rostul slujbei lor, Nimicirea plutelor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus