Luni,
17.01.2022
Cer Senin
Acum
-6°C

Marcel Ciolacu despre prima linie a PSD pentru formarea guvernului: Firea, Grindeanu, Tudose, Dîncu sunt oameni cu experiență

Marcel Ciolacu despre prima linie a PSD pentru formarea guvernului: Firea, Grindeanu, Tudose, Dîncu sunt oameni cu experiență

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că Alexandru Rafila este cel mai îndreptăţit să preia Ministerul Sănătăţii, în cazul în care se va forma un guvern PSD - PNL.

"Nu am intrat pe nicio discuţie pe ministere. S-a discutat de domnul Rafila. Din punctul meu de vedere e cel mai îndreptăţit să preia acum Ministerul Sănătăţii. Dacă nu venim cu un suflu nou şi cu o altă abordare la Ministerul Sănătăţii, valul 5 ne va găsi pregătiţi la fel de prost ca şi valul 4. Este inadmisibil să cumperi antivirale pe tarabă, multe dintre ele sunt contrafăcute, pentru că nu le cumperi din farmacie şi să continui să nu iei nicio măsură. Am înţeles că domnul Cseke a reuşit să refacă anumite stocuri pentru spitale, stocurile trebuie continuate pentru valul 5", a spus Ciolacu, la Antena 3, citat de Agerpres.

El a adăugat că, într-un Guvern PNL - PSD, unul dintre partide trebuie să deţină Ministerul de Finanţe, iar celălalt Ministerul Justiţiei.

Ciolacu a afirmat că, în cazul în care PSD va face guvern cu PNL şi UDMR, vor fi nominalizaţi la ministere liderii partidului din linia întâi.

"Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză, să fie propuşi miniştri. Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au fost prim-miniştri, Rafila e un specialist, domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând. Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil", a spus el.

Marcel Ciolacu a precizat că, în cazul în care se face un guvern cu liberalii, se va încheia un acord politic, iar anumite puncte trebuie scoase din actualul program de guvernare al PNL.

"Sunt anumite lucruri care trebuie scoase din programul de guvernare al PNL, de exemplu privatizarea trezoreriei. Nu înţeleg de unde le-a venit ideea asta. Acolo vorbim de 200 de miliarde de euro. Vânzarea Hidroelectrica - când tu eşti în plină criză. Nu am văzut un plan pe termen mediu, 3 ani, 5 ani de independenţă energetică a României. Vom veni cu aşa ceva. Vom veni cu un plan care trebuie asumat de către toate formaţiunile politice, să ieşim din această spirală cu energia. România are capacitatea de a avea o independenţă energetică pe care o poate avea în 3 - 5 ani. Trebuie acţionat rapid. Discuţiile nu trebuie să rămână în acest cerc", a afirmat liderul social-democraţilor.

Comentarii

2 comentarii

AndreiD

Acum 2 luni

Ma intreb ce mai spun acum PeeeNeeeLiiiistii lu' peste prajit despre alianta cu ciuma rosie? Este PNL=PSD? Cum este carcalacilor? Ciuma galbena si ciuma rosie impreuna? Mama voastra de derbedei slugarnici si comunistoizi nenorociti.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 luni

Trebuie sa fii naiv să crezi că liberalii sunt mai cu mot decât pesedistii! Toti sunt la fel: umbla după funcții și să-și umple conturile... Ciuma rosie... Ha-ha-ha...Cred ca a fost mai rea cea galbenă!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus