Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

PNL Sibiu a votat pentru continuarea negocierilor cu PSD și USR. Raluca Turcan și Daniela Cîmpean au cerut premier liberal și parteneriat cu președintele Iohannis

PNL Sibiu a votat pentru continuarea negocierilor cu PSD și USR. Raluca Turcan și Daniela Cîmpean au cerut premier liberal și parteneriat cu președintele Iohannis

Raluca Turcan, în calitate de fost președinte interimar al PNL și Daniela Cîmpean, aleasă în funcția de vicepreședinte la nivel național, au reprezentat organizația Sibiu în ședința Biroului Permanent Național, desfășurată luni seară, în care s-a decis continuarea negocierilor cu PSD și USR pentru formarea unui guvern de coaliție.

Cele două au votat pentru continuarea negocierilor cu PSD, susțin surse apropiate PNL.

”Au plecat din Sibiu cu un mandat din partea organizației județene în care se cerea premier liberal, un program de guvernare care să plece de la cel propus de PNL, să fie respectat Programul Național de Reziliență și Redresare și parteneriat cu președintele Iohannis”, susțin sursele noastre.

Liberalii susțin însă că nu s-a dat un vot pentru formarea unui guvern PSD-PNL-UDMR, ci unul pentru continuarea negocierilor și aducerea la același nivel a negocierilor, atât cu PSD, cât și cu USR. ”S-a votat pentru continuarea negocierilor și cu unii si cu alții, cu puncte concrete pe care le urmărim”, au mai precizat sursele.

Conducerea PNL a decis, luni, să continue negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus.

Daniela Cîmpean și Raluca Turcan nu au putut fi contactate pentru a-și exprima punctul de vedere legat de votul de aseară.

Nicu Ștefănuță: Citesc cu stupoare că delegația PNL Sibiu a fost printre cele 48 care au susținut intrarea la guvernare alături de PSD

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță s-a declarat dezamăgit de votul dat de liberalii sibieni, el asimilând votul dat pentru continuarea negocierilor, cu un vot dat pentru formarea alianței PSD-PNL.

”Noi toți vă vedem… Acum 4 ani de zile o mână de oameni au ținut în șah cel mai mare grup infracțional organizat din țară: PSD. Ce făceau acei oameni? Dezbăteau și priveau în tăcere, condamnator dar demn și ferm, sediul PSD din orașul meu, Sibiu. Acelor proteste uneori se alăturau și membri ai PNL. Am găsit mereu acel gest ca fiind unul necesar, pentru că aveam nevoie de toată lumea pentru a putea birui puterea monopolistă a PSD.

Iată însă că a fost nevoie de foarte puțin timp ca PNL să se sucească. Sau poate PNL de fapt nu a fost altfel nicicând. Citesc cu stupoare că delegația PNL Sibiu a fost printre cele 48 care au susținut intrarea la guvernare alături de PSD. Vom mai îngheța o dată dacă trebuie. Dar nu pentru voi. V-ați mâncat omenia cu noi”, a transmis Ștefănuță.

Radu Vancu: 70% din PNL e același lucru cu PSD

În același mod a interpretat votul liberalilor și de către unul din liderii mișcării ”Rezist” din timpul guvernării PSD, Radu Vancu. ”48 de liberali au votat pro-PSD; 22 - anti-PSD. Cel puțin știm cum stăm: 70% din PNL e același lucru cu PSD. Ceea ce până acum bănuiam - de acum e oficial. Ce enormă rușine, PNL. Ce îngrozitor final de carieră, Klaus Iohannis”, a postat Vancu pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Neluțu von Kremșnitt

Acum 2 ani

Sibiul a dăruit țării pe cel mai mutalău și prăpădit președinte din istoria omenirii, pe cel mai slab primar din 1191, pe cel mai incompetent președinte de CJ și, evident, pe cea mai prăpădită botoșeneancă din univers! Mulțumim Sibiu pentru că ați nenorocit țara cu gunoaiele voastre!
Raspunde

Sandokan

Acum 2 ani

Cu placere, Nelutu! Treaba-i ca "ghena" era plina inainte sa isi aduca Sibiul contributia. N-a mai fost dus gunoiul in Romanica de vreo 30 de ani. Normal ca pute.
Raspunde

Jean

Acum 2 ani

Vedeti cum arata si cum s-a dezvoltat cocina infecta sibiu, ce dezvoltare mareata a avut in ultimii 15 - 20 de ani! Vedeti cum se distruge un oras, cu multinationale carora le e teama sa treaca muntii spre oltenia, cu oameni slab pregatiti, incompetenti adusi cu arcanu, cu o mafie imobiliara, cu o dezvoltare urbana execrabila, cu schimbari demografice ample (invazie masiva de saracie din sud si nord, alte mentalitati etc) Cum administratia pute de oameni importati, care nu au nimic in comun cu sibiul! La sf de saptamana pleaca si mai vin martea la lucru in sibiu! cum scolile sunt in 3 schimburi, mai rau ca pe vremea lui ceausescu! cum efectiv sta totul sa pice, infrastructura, tot, merge din inertie ... Un cotet de oras!
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Dureros dar adevărat.
Raspunde

Operatiunea Overlord

Acum 2 ani

Jeane, las-o mai moale . În primul rând, Sibiul nu a fost condus de oameni importați. Ex: Astrid Fodor, Klaus Iohannis, Daniela Munteanu. In al doilea rând Sibiul nu e cocină infectă ci doar un oraș în dezvoltare slab gestionat. El ( Sibiul ) nu e proprietatea ta sau a altuia ci un oraș din România în care este liber să locuiască oricine fără să ceară voie. Cei din nord și sud vin aici, muncesc și platesc impozite. Mai încet cu aerele astea de superioritate. Iar dacă este să te dai superior altora, reține un lucru: numele proprii se scriu cu majusculă ( Sibiu, Ceaușescu, Oltenia, etc). O zi bună.
Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Mulțumesc partidului. Mândru că sunt sibian. Cred că o să mă retrag la stânâ, mai ales că în Jina nici covidu' nu există.
Raspunde

Voma

Acum 2 ani

Iolopot chivanoc kwi und psd
Raspunde

Canaris

Acum 2 ani

Frumos tablou .....La parada de 1 Decembrie cele 2 la stanga si dreapta lu Trif......
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

PNL și PSD aceiași ciumă
Raspunde

Munteanu

Acum 2 ani

Nu cred ca doamnele se afla in pozitia de a emite cereri sau pretentii.
Raspunde

John doe

Acum 2 ani

Se imbarliga ciuma galbena cu cea rosie ca sa creeze o tulpina noua de ciuma, si mai periculoasa decat cele 2. Si primul robot al tarii... are nevoie de update-uri majore dar cred ca va ajunge la fier vechi.
Raspunde

...

Acum 2 ani

E aceeasi ciuma pe care am mostenit-o dupa '89, nu te lasa pacalit de culoarea de pe emblema haitei. Si in generatia tanara, in frunte sunt tot urmasi de nadejde de-ai celor ce ne-au carmuit si dupa '89. Toti politicienii astia vechi si noi sunt sub papuc UE, niciunul nu indrazneste sa aibe alte pareri decat cele dictate de inalta poarta. Marionete ale intereselor din partid si din afara cam asta e regula. E simplu, daca nu ai sfori, nu te califici pentru un rol pe scena de marionete. Cat despre robot, sunt aproape sigur ca finalul de mandat va fi urmat la scurt timp de ceva mandat "in culise", impreuna cu papusarii. Il merita doar
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

V-ati pierdut mintile? Ca rusine nu cred ca ati avut niciodata! Acum nu mai putin de un an PSD intruchipa diavoul in persoana iar acum se spune senin ca se negociaza cu PSD. Ma intreb cum se impaca o ideologie socialista cu una liberara, in afara de un singur numitor comun: cim sa se fure mai mult. Nu pana de mult d-nul Catu vorbea despre cum trebuie oprita risipa banului public si cum va da afara ministrii ineficienti iar acum vorbeste despre infiintarea unor noi ministere si nici macar nu ze mai sinchiseste sa justifice de ce. Doamna botoxata si operata de nici macar ea nu se mai recunoaste in oglinda daca se trezeste putin mai buimaca dimineata, stim cu totii despre cine vorbesc, vorbea cu patos si zuparare nu de mult de nedreptatea existentei pensiilor speciale, acum vorbeste despre imposibilitatea desfiintarii lor pentru ca au o componenta de contribuitivitate.Foarte bine, sa se calculeze doar in functie de contribuitivitate, ar fi mai drept. Mi-e sila si m-am saturat sa vad cum in fiecare zi prostia, hotia, duplicitatea sunt ridicate la rang de virtuti si toate scursurile societatii tin lectii de morala purtandu-se de parca Romania ar fi mosia lor!
Raspunde

ID

Acum 2 ani

Bancurile create de scena politica sunt din ce in ce mai macabre.
Raspunde

Vivi dragan

Acum 2 ani

Nu trebuie sa ne agitam prea tare pentru ca daca se va alia PNL CU PSD aceste 2 cucoane in 2 ani vor fi istorie pentru SIBIU. Va dati seama ce imagine Turcan si Campean alaturi de Trif. Si ce mai spun acum marii barbati din PNL Sibiu Neagu,Bibu,Popa,Dumbrava, etc. cred ca sunt mandri de ei.
Raspunde

Ttt

Acum 2 ani

Neagu e cel mai mare traseist in viata din judet; s-a trezit in PNL dupa fuziunea cu PD acum daca o fi sa fie cu PSDul mai baga o rugaciune la "grupul ecumenic de rugaciune din parlament" (marea lui realizare in 3 mandate) si aia e. Bibu sigur fierbe si nu ii convine ce se intampla. Popa e omul lui Klaus(care de fapt apus la cale toata nenorocirea asta) deci nu misca in front. etc...
Raspunde

Popdan

Acum 2 ani

Tetete - nu-i asa.Neagu a intrat de bunavoie si nesilit de nimeni din PDL in PNL.Alt traseu nu mai are.Sunt altii cu trasee garla.
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Ciuma galbena s-a intors la iubirea ei adevarata, ciuma rosie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ciuma multicoloră

Acum 2 ani

Nu mai confundați ce ne place cu ce trebuie făcut! Desigur că nimeni nu se bucură că PNL trebuie să guverneze cu PSD, dar s-a dovedit că nu există altă soluție. Cu USR nu ar fi existat nici o șansă, că și-au luat lumea în cap: ar fi fost luna și șantajul. Dimineața nu le covenea habarniștilor cum îi stă cravata premierului, seara dărâmau guvernul. Marș înapoi la grădiniță, mă, că acolo vă puteți plimba cu trotinetele!
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

Daaaaa, adevarul este ca premierul Catu a dat dovada de maturitate politica cand la schimbat pe ministrul justitiei doar ca sa ii iasa lui jocurile pentru a castiga alegerile PNL. Si da dovada si acum cand negociaza cu PSD ,, pentru binele Romaniei" cand nu renunta nici in ruptul capului la numirea in functia de premier. Nu cred ca trebuie sa renunti la onoare , principii si coloana vertebrala pentru ciolan care nu este acelasi lucru cu binele Romaniei. Ar trebui sa mergeti voi la gradinita poate reusiti sa invatati ce inseamna bunul simt, onoarea, sa nu minti si sa nu furi. Sunteti atat de opaci la minte incat nu vedeti cat pierdeti acum prin aceasta alianta, dar d-nul Catu nu vede decat un singur lucru sa fie premier, nu conteaza pe cine si ce sacrifica. Daca credeti ca mai pacaliti pe cineva cu ,, negociem de nevoie, nu de voie, va inselati" si asta v-o spune un ne -USR -ist. Dar continuati, poate asa va ingropati cu totul si scapa tara de niste nemernici!
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

S-a terminat cu PNL, dupa 30 de ani le spun adio. Chiar nu poti sa arunci cu mocirla, sa-ti faci campanie pe un subiect in totalitate anti PSD, sa primesti voturile pe aceasta strategie, iar dupa un an si ceva sa dai totul la o parte si sa bati palma cu ei. Daca nu ar fi existat alternativa de guvernare poate ca ca aveau o scuza, dar asa...
Raspunde

Tulpina PSL

Acum 2 ani

La alegerile viitoare numai rad :) :) :)
Raspunde

Zzz

Acum 2 ani

niste nesimtite! niste nesimtite! niste nesimtite! este foarte greu de imaginat ce e in capul acestor blonde referitor la etapele ulterioare ale carierelor lor politice. pentru ca, odata cu acest vot, carierele lor s-au terminat. niste nesimtite! niste nesimtite! niste nesimtite!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus