Marţi,
16.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

O cafenea din Sibiu redirecționează 10% din încasări către bolnavii de cancer

O cafenea din Sibiu redirecționează 10% din încasări către bolnavii de cancer

AtriumCafe va dona 10% din încasările făcute în următoarele două luni către asociația Sus Inima, care își dedică activitatea ajutorării celor care luptă cu cancerul. Campania se numește „Împreună pentru un Crăciun de Poveste” și se desfășoară în perioada 15 noiembrie - 15 ianuarie.

Un local cu tradiție în Sibiu, cafeneaua din centrul orașului a decis să facă un gest, de sărbători, pentru cei care au nevoie de ajutor. 

„Suntem un local sibian care dorește să se implice în comunitatea sibiană”

Cafeneaua este amenajată deja în spiritul sărbătorilor, pentru a crea o „poveste de Crăciun” - elemente tradiționale, bradul, antreul și pianul, toate aceste elemente deosebite primesc vizitatorii într-o atmosferă caldă, a Crăciunului de altădată. Iar cei care încă îi scriu Moșului, pot să pună scrisorile în poștă chiar aici, iar cele mai frumoase dintre ele vor fi premiate.

„Încurajăm clienții care trec pragul localului să susțină asociația. Considerăm că în această perioadă antreprenorii sibieni pot face o diferență prin implicarea în comunitate, astfel ne dorim să oferim unui grup vulnerabil șansa de a se bucura de un Crăciun de Poveste. Șansa la bucurie, șansa la o masă caldă și condiții minime pentru un Crăciun de Poveste sunt esențiale în această perioadă incertă”, spun reprezentanții localului.

Dorința de a face fapte bune și de a fi alături de cei vulnerabili, i-a făcut să fie alături în această perioadă de asociația Sus Inima. “Asociatia Sus Inima supravietuiește doar din donații și sponsorizări. Suntem foarte recunoscători pentru comunitatea mare care a devenit Sus Inima, deoarece sute de persoane afectate de cancer beneficiază de servicii gratuite (cazare, mese calde, consumabile, măști, art-terapie, grupuri de suport, ședințe de terapie, navigator de pacient oncologic, o a doua opinie și multe alte servicii) datorită oamenilor cu suflet enorm, care nu lasă pe nimeni să treaca singur prin cancer. Această veste, că Atrium va dona 10% din încasările pe 2 luni, în perioada sărbătorilor, a venit ca o rază de soare. În primul rând că e o nevoie financiară mare și în al doilea rând, că e un efort colosal și un sacrificiu pe care îl fac cei de la Atrium, care te lasă cu ochii înlăcrimați. Să nu uităm, că suntem în al doilea an pandemic, an în care barurile și restaurantele au fost și închise, acum se poate intra doar cu certificat verde, iar Sibiul a găzduit mult mai puțini turiști decât în anii precedenti. Știm că e cel mai dificil în domeniul HORECA, iar faptul că un local donează 10% din încasări… e încă ceva ce nu am reușit să cuprindem cu gândul, că pare ireal. Iar asta ne face să fim mai recunoscători și mai umili în primirea acestui ajutor”, spune Carmen Chindriș, de la Sus Inima.

AtriumCafe este găzduit de Casa Luxemburg, o clădire plină de istorie, unde clienții pot descoperi povestea localului. Este unul dintre cele mai cotate localuri din Sibiu pe TripAdvisor, fiind prezent de peste 15 ani în Sibiu. 

Și meniul s-a adaptat spiritului de sărbătoare, iar mirosul de scorțișoară, bostan copt sau prăjituri cu măr, alături de băuturile calde specifice perioadei fac deliciul oricărui iubitor al Crăciunului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

BONDEI

Acum 9 luni

Suflet mare Raducu ! Si extrem de discret !
Raspunde

Silviu

Acum 9 luni

Felicitari oameni buni!
Raspunde

Ion

Acum 8 luni

Macar atat…dat fiind ca tocmai ce m-am intors de la ei si au avut localul arhiplin fara sa verifice macar un certificat…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus