Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

DNA: Specialist de la Direcţia Naţională Anticorupţie - reţinut după ce ar fi luat mită 6.000 de euro

DNA: Specialist de la Direcţia Naţională Anticorupţie - reţinut după ce ar fi luat mită 6.000 de euro

Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a fost reţinut de procurorii DNA, după ce a fost prins în flagrant când primea 6.000 de euro mită de la un om de afaceri în legătură cu încheierea unui contract cu instituţia.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a lui Nicolae Răzvan Despa, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunii de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 15 septembrie - 16 noiembrie, Nicolae Răzvan Despa, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro şi, după mai multe "negocieri", ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranşe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.

Concret, spun anchetatorii, banii respectivi ar fi fost pretinşi în legătură cu un contract de achiziţie publică pe care omul de afaceri intenţiona să îl încheie cu Direcţia Naţională Anticorupţie în cadrul proiectului "Continuarea dezvoltării capacităţii tehnice a DNA în investigarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale UE" cofinanţat de OLAF în cadrul programului Hercule III Technical Asistance.

"În contextul menţionat, marţi, inculpatul Nicolae Răzvan Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", arată procurorii.

DNA informează că, în cursul zilei de miercuri, Nicolae Răzvan Despa urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus