Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
29°C

Deținutul care l-a amenințat cu moartea pe Iohannis a pierdut procesul, definitiv. A făcut apel prea târziu

Deținutul care l-a amenințat cu moartea pe Iohannis a pierdut procesul, definitiv. A făcut apel prea târziu

În 2019, președintele Klaus Iohannis primea la Cotroceni o scrisoare în care era amenințat cu moartea. Autorul a fost identificat atunci și s-a deschis un dosar penal.

La doi ani de la producerea faptei, Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința Judecătoriei Aiud, prin care acesta era condamnat la închisoare pentru ultraj. Motivul este simplu: Costin Munteanu, autorul scrisorii prin care șeful statului era amenințat cu moartea, a făcut apel prea târziu.

”Admite excepția tardivității formulării apelului invocată din oficiu de instanță. Respinge ca tardiv formulat apelul declarat de inculpatul Munteanu Costin împotriva sentinței penale numărul 124 din 12 februarie 2020 pronunțată de Judecătoria Aiud în dosarul numărul 2022/175/2019. Din fondurile Ministerului Justiției se va achita onorariul parțial al apărătorului din oficiu, în cuantum de 500 lei. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpat să plătească statului suma de 150 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel. Definitivă”, se arată pe portalul Curții de Apel Alba Iulia.

Magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe Costin Munteanu la un an de închisoare pentru ultraj, însă acesta era deja condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor.

În urma unei cereri de grațiere, respinsă de către Klaus Iohannis, Munteanu i-a trimis Președintelului României o scrisoare prin care îl amenința cu moartea. Scrisoarea respectivă a fost semnată de către Costin Munteanu cu numele și datele unui alt deținut încarcerat la Penitenciarul Aiud, însă a fost repede identificat.

În urmă cu câțiva ani, Munteanu și-a omorât iubita prin mai multe lovituri cu un corp contondent, în zona capului și i-a lasat cadavrul să putrezească în apropierea Peșterii Vacii din județul Hunedoara. Acum, la pedeapsa pentru omor pe care o are de executat se mai adaugă și un an pentru ultraj.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Munteanu

Acum 8 luni

Daca numai l-a amenintat... Asta imi aminteste de un banc ceausisit: La o vizita de lucru a lui Ceausescu se trage o salva de tun. O babuta intreaba: - Ce se inttampla, maica? - Trece Ceausescu! Dupa cateva minute, o alta salva: - Ce se intampla, maica? - Trece Ceausescu! - Da' ce, nu l-au nimerit de prima data?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus