Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

FOTO Casele neîngrijite din centrul Sibiului amendate cel mai des – pe Bălcescu și pe Șaguna. Amenzi de aproape 90.000 de lei în trei luni

FOTO Casele neîngrijite din centrul Sibiului amendate cel mai des – pe Bălcescu și pe Șaguna. Amenzi de aproape 90.000 de lei în trei luni

Nouă case din zonele protejate istoric ale Sibiului au luat polițiștii locali în vizor, în perioada iulie-septembrie 2021. Proprietarii au fost amendați fie pentru că nu au reparat sau întreținut fațadele locuințelor, fie pentru că au efectuat renovări sau construcții fără avizul specialiștilor ori fără a respecta anumite cerințe. 

Câteva case de pe străzile Andrei Șaguna, Nicolae Bălcescu, Pielarilor și Movilei apar în rapoartele autorităților cu mai mult de o amendă pentru că proprietarii nu au respectat modul în care trebuie să își întrețină locuințele aflate în zona istorică a orașului, conform unui raport transmis de municipalitate, la solicitarea Turnul Sfatului. 

În total, în lunile iulie, august și septembrie ale acestui an, polițiștii locali au amendat nouă proprietari de case din zone protejate istoric ale orașului Sibiu. 

„Imobilele sunt situate pe străzile Konrad Haas, Andrei Șaguna, Filarmonicii, N. Teclu, Ocnei, Pasajul Scărilor, Piața Mică și 9 Mai”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Sibiu.

Controale au fost efectuate și pe Bulevardul General Vasile Milea, unde însă nu au fost identificate nereguli. 

Câteva zeci de somații și amenzi, pentru casele neîngrijite

În perioada menționată, în urma verificărilor, autoritățile au transmis 35 de somații și 36 de amenzi în valoare totală de 21.500 de lei, „pentru nerespectarea obligațiilor ce revin proprietarilor imobilelor de a executa lucrări de întreținere, reparare și conservare a locuințelor și de a întreține curățenia și igiena în locuințe, anexe gospodărești, curți, grădini și alte terenuri”, arată municipalitatea.

Nici casele îngrijite nu au scăpat. Proprietarii care au efectuat renovări sau lucrări de construcție fără să respecte măsurile impuse în zonele istorice ale orașului au fost de asemenea sancționați. 

„Compartimentul disciplina în construcții a aplicat 23 sancțiuni în valoare de 85.500 de lei, pentru executarea lucrărilor de construcții fără autorizație de construire sau pentru nerespectarea prevederilor autorizației”, se arată în același raport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Un sibian

Acum 2 ani

se vede cat le alora de frica de "d-na Fodor"...in sensul ca NICI POVESTE!!!

Raspunde

Marius

Acum 2 ani

Casele astea sunt greu de ingrijit si renovat. multi locatari, cu venituri mici, care nu pot cadea de acord. primaria ar trebui sa-i stimuleze in vreun fel.
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

Locatari sau proprietari?
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

E drept ca sunte multe situatii in care proprietarii nu-si permit lucrari scumpe si ar putea fi ajutati, dar exista si situatii destule in care proprietarul este un "baron local", care are bani destui dar nu vrea sa investeasca pentru ca dorinta lui "arzatoare" este sa vada acel imobil prabusit peste noapte ca sa poata construi acolo altceva, "mai mare si mai banos". E reteta clasica, s-a aplicat cu succes de zeci de ani in Bucuresti si alte mari orase, asta se doreste si aici. Vezi imobilele de pe Saguna ca exemplu, unde in mod miraculos acum nu mult timp a disparut o parte din acoperis pentru urgentarea "prabusirii". Nu m-as mira sa aud ca intr-o noapte cladirea respectiva s-a prabusit "din senin". Dar Primaria nu pare sa vada manevrele astea, ei sunt inocenti
Raspunde

R

Acum 2 ani

E o casa in paragina in plin centru, cea din piata Mica, sta cu fatada din panzq de ani de zile. Acel propietar nu primeste nicio amenda ceva?! Da-o in mama ei de treaba, casele din centru trebuie sa fie la standardele si pretentiile orasului, dar probabil sunt foarte mici aceste standarde.
Raspunde

Hehe

Acum 2 ani

Cara așteaptă sa pice ca apoi sa construiască linistit
Raspunde

Ina

Acum 2 ani

Halal primărie, dubla măsură e la ordinea zilei! Știu clădire în care toți proprietarii au primit avertismente și/sau amenzi pentru fațada neîngrijită, mai puțin unul dintre ei. Ați ghicit despre cine e vorba? Dacă nu, vă spun eu, PRIMĂRIA (mă rog, Urbana) care are un apartament dat în chirie in acea clădire...
Raspunde

Rodica

Acum 2 ani

Toata lumea face poze pe podul mincinosilor,iar in fundal apare acel imobil darapanat de ani de zile , nimeni nu ia masuri oare din ce motiv
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus