Duminică,
23.01.2022
Parțial Noros
Acum
-7°C

Weekend cu șoferi beți la volan. Unul s-a oprit într-un parapet, altul a ieșit în decor

Weekend cu șoferi beți la volan. Unul s-a oprit într-un parapet, altul a ieșit în decor

Șase șoferi au dosare penale după ce au fost prinși conducând, în weekend, deși erau băuți. Unul a fost prins chiar la amiază, iar un altul s-a oprit cu mașina într-un parapet.

Cei mai mulți dintre șoferii băuți au fost prinși sâmbătă, arată reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

În 20 noiembrie, în jurul orei 00:10, în orașul Avrig, un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Tălmaciu a condus un autoturism pe strada Bisericii, a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un parapet. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Tânărul avea 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Polițiștii rutieri au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

În aceeași zi, în jurul orei 12:30, în localitatea Jina, polițiștii au oprit un autoturism condus de către un localnic în vârstă de 44 de ani. Ca urmare a verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au stabilit că autoturismul condus este neînmatriculat. În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

În jurul orei 23:15, pe DN 1, între Punctul de Control Veștem și Hula Bradului, un sibian în vârstă de 23 de ani a condus un autoturism dinspre Sibiu spre Brașov, iar într-o curbă la stânga, în condiții de carosabil acoperit cu mâzgă, a pierdut controlul direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. Evenimentul s-a soldat cu pagube materiale. Bărbatul avea 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind însoțit la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Un sfert de oră mai târziu, în localitatea Șelimbăr, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Doamna Stanca de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, domiciliat în localitatea Boița. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar testarea sa alcoolscopică a indicat o valoare de 0, 74 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 16:30, pe strada Viile Sibiului din comuna Șura Mare, polițiștii au depistat un alt șofer băut - avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Este vorba despre un sibian în vârstă de 47 de ani. După recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, polițiștii au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Azi-noapte, în jurul orei 2, pe strada Regele Ferdinand din localitatea Șelimbăr, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Cisnădie, aflat la volanul unui autoturism, a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus