Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-16°C

Controale la Kaufland, Lidl, Carrefour, Mega Image și alte supermarketuri din Sibiu. Protecția consumatorului a găsit produse expirate și alimente în condiții precare de igienă

Controale la Kaufland, Lidl, Carrefour, Mega Image și alte supermarketuri din Sibiu. Protecția consumatorului a găsit produse expirate și alimente în condiții precare de igienă

Începând cu luna octombrie și până la jumătatea lunii noiembrie, inspectorii pentru protecția consumatorului Sibiu au efectuat 15 controale la majoritatea supermarketurilor și hypermarketurilor din zona noastră. În urma verificărilor s-au găsit alimente expirate scoase la vânzare și produse ținute în condiții neigienice.

În total, în cursul lunii octombrie și noiembrie 2021 inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Sibiu au efectuat un număr de 15 controale pe tematici proprii și naționale la următorii operatori economici: Profi Rom Food SRL, Kaufland România SRL, Rewe România SRL, Lidl Discount SRL, Auchan România SRL, Columbus Operational SRL, Carrefour Romania SRL, Nicotex Milea SRL și Mega Image SRL.

Inspectorii au descoperit o listă lungă de probleme, în multe cazuri un real pericol pentru sănătatea umană.

Deficiențele cele mai des întâlnite în cadrul controalelor desfășurate la operatorii economici din sectorul alimentar sunt:

  • Lipsa parțială sau totală a elementelor de identificare și caracterizare (etichete care să conțină toate informațiile, caracteristicile referitoare la produs)
  • Lipsa monitorizării temperaturilor la agregatele frigorifice și congelatoare
  • Lipsa condițiilor de depozitare în conformitate cu indicațiile date de producător
  • Lipsa indicării a vedere a datei durabilității minimale pentru anumite produse alimentare comercializate vrac
  • Comercializarea produselor alimentare cu data durabilității minimale depășite
  • Condiții de igienă necorespunzătoare la locurile de comercializare a produselor alimentare

”S-au aplicat sancțiuni cu amendă contravențională la 12 operatori economici în cuantum de peste 89.000 de lei și un număr de 13 avertismente. S-au dispus măsuri de oprire temporară de la comercializare până la remedierea deficiențelor la o cantitate de produse alimentare de 453 de kilograme și s-au oprit definitiv prin retragerea de la consumul uman a unei cantități de 60 kilograme de produse”, a declarat pentru Turnul Sfatului Iobb Dorin Kelemen, comisar șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Regiunea Centru, care include și județul Sibiu.

Vizualizari: 6479

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Elzorab

Acum 2 luni

La Carrefour inghetata cred ca a trecut prin sute de procese de îngheț-dezghet...acum e numai bună de papat. Frigiderele mizerabile, legumele si fructele de cea mai proasta calitate, marfa expirata, exact de ce are nevoie romanul in perioada de criză.
Raspunde

Rob

Acum 2 luni

Când scumpești un produs neesențial cu 40% fără justificare, acel produs se va transforma în exponat și va fi aruncat eventual. Există o limită la cât poți profita pe urma consumatorilor.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus