Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Premierul Ciucă a depus în Parlament programul de guvernare: ”Este pentru prima dată când sumele pentru investiții sunt de 6 la sută din PIB”

Premierul Ciucă a depus în Parlament programul de guvernare: ”Este pentru prima dată când sumele pentru investiții sunt de 6 la sută din PIB”

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă, a depus marți programul de guvernare în Parlament, menționând că totul se axează în jurul românilor.

"Am depus programul de guvernare al coaliției. Mergem pe reziliență, stabilitate, eficiență. Are în centru cetățeanul român.

Avem câteva măsuri principale. Este pentru prima dată când sumele pentru investiții sunt de 6 la sută din PIB, PNRR reprezintă asul programului de guvernare, suma alocată este de 50 de miliarde până în 2028. S-au depus deja proiecte de 134 de miliarde. Este foarte important să menționăm că avem ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice.

Pe pachetul de măsuri sociale este pentru prima dată când se mărește indemnizația socială minimă la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10 la sută.

Tot în programul de guvernare sunt prinse măsuri pentru creșterea alocațiilor. Salariul minim brut va crește la 2.250 de lei.

Pentru persoanele cu dizabilități se va asigura cea de a 13-a indemnizație. Vor continua programele de microgranturi, la tot ceea ce înseamnă sprijin pentru Horeca", a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 741

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus