Duminică,
28.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Firea, întrebată dacă se opune avorturilor: militez întotdeauna pentru dreptul femeilor de a decide pentru propriul lor corp

Firea, întrebată dacă se opune avorturilor: militez întotdeauna pentru dreptul femeilor de a decide pentru propriul lor corp

Ministrul propus pentru ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a declarat marți, la audierile din Parlament, că susține dreptul femeilor de a alege, în ceea ce privește avortul. De asemenea, Firea a declarat că susține și introducerea educației sexuale în școli, însă nu la orice vârstă și doar cu acordul familiei.

Gabriela Firea a răspuns întrebărilor venite din partea senatorului AUR, Dan Tănasă, care i-a cerut să blocheze „demența educației sexuale în școli” și a avortului. Tănasă este și președintele comisiei pentru egalitate de șanse între femei și bărbați din Senat.

Firea i-a răspuns acestuia și a spus că susține dreptul femilor de a alege pentru propriul corp și că nu trebuie să ne întoarcem „înainte de Revoluție.”

„Voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă și să dispună de propria lor viață, de propriul lor corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, de consiliere, de îndrumare, astfel încât, împreună cu familiile, cu persoanele apropiate, cu duhovnicul să ia cea mai bună decizie în viața lor. Sunt pentru libertatea de a alege a fiecărei persoane în parte. Și nu contravine cu dorința mea imensă de a crește natalitatea în România. Nu cu orice risc și nu de această manieră, că nu ne întoarcem înainte de Revoluție”, a spus Firea, citată de digi24.ro

„Sunt pentru respectul fiecărei persoane, libertatea de alegere, și bineînțeles pentru toate persoanele credincioase și un sfat de la părintele duhovnic”, a declarat aceasta.

De asemenea, viitorul ministru al Tineretului și Familiei a spus că susține educația sanitară, inclusivă cu componenta de educație sexuală, însă este important la ce vârstă primesc copiii informațiile respective.

Vizualizari: 569

Comentarii

1 comentarii

La fel si la injectie

Acum 3 zile

La fel sa fie si in cazul alegerii daca te vaccinezi sau nu, nu umblat cu coduri, subjugare, control si garduri dezgustătoare.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus