Marţi,
29.11.2022
Innorat
Acum
0°C

Firea: Victimele violenţei domestice vor beneficia de expertiză medicală gratuită, de anul viitor. Brățări electronice pentru agresori

Firea: Victimele violenţei domestice vor beneficia de expertiză medicală gratuită, de anul viitor. Brățări electronice pentru agresori

Victimele violenţei domestice vor beneficia de expertiză medicală gratuită începând cu anul viitor, în timp ce agresorii trebuie pedepsiţi şi ţinuţi la distanţă prin ordine de protecţie sau brăţări electronice, a anunţat marţi ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse, Gabriela Firea.

"Începând cu anul 2022, victimele violenţei domestice vor beneficia de decontarea contravalorii expertizei medicale şi a certificatelor medico-legale, cheltuieli care vor fi asigurate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse (MFTES), prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES). Procedura elaborată la nivel naţional va urma modelul de bune practici implementat de Primăria Municipiului Bucureşti din anul 2016, iar finanţarea va fi asigurată prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021", se menţionează într-un comunicat al ministerului de resort, remis AGERPRES.

Gabriela Firea a precizat că a iniţiat deja discuţii cu ministrul de Interne referitoare la implementarea prevederilor privind monitorizarea electronică. Achiziţia SIME - Sistemul informatic de monitorizare electronică (SIME), precum şi implementarea acestuia sunt responsabilităţi ce revin Ministerului de Interne.

"Voi avea chiar în această săptămână o discuţie cu ministrul Bode, întrucât, potrivit legii, SIME ar trebui să fie operaţional cel mai târziu la data de 1 martie 2022", a declarat ministrul, cu prilejul unei vizite în judeţul Ialomiţa.

În Sibiu, în primul trimestru al anului 2021, autoritățile au avut de-a face cu aproape 500 de agresiuni în familie. Numărul ordinelor de protecție provizorii a crescut față de aceeași perioadă a anului trecut, conform unui raport întocmit de Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Coco chanel

Acum 11 luni

Bravo, Gabi! Tu stii ce inseamna violenta domestica din familia ta!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus