Duminică,
03.07.2022
Cer Senin
Acum
20°C

Traseu turistic nou în județ. Cetatea dacică de la Tilișca, atracția principală a drumeției

Traseu turistic nou în județ. Cetatea dacică de la Tilișca, atracția principală a drumeției

Sibienii dornici de drumeții se pot bucura de un nou traseu turistic în județ. Marcarea acestuia face parte din proiectul „Trasee turistice noi în Mărginimea Sibiului. Măsuri de revitalizare și protejare a Cetății dacice de la Tilișca” și a fost realizată la iniţiativa Asociaţiei Cetatea Dacică Tilişca, în perioada 1 iulie – 30 octombrie.

Scopul principal al proiectului a fost acela de a revitaliza și proteja Cetatea dacică de la Tilișca, monument istoric de categorie A din județul Sibiu.

„În cadrul proiectului au avut loc o serie de activități care se încadrează în patru arii tematice conform ghidului Consiliului Județean, astfel:

- a fost organizată o cercetare arheologică în vederea îmbogățirii cunoștințelor despre civilizația dacică din Transilvania în perioada secolelor 2 î.Hr – 1 d. Hr.

- a fost efectuată o campanie de igienizare a spațiului cetății dacice Tilișca

- au fost organizate 2 tabere de arheologie / conservarea si valorificarea patrimoniului istoric

- au fost tipărite cataloage trilingve şi pliante trilingve (romana, germana, engleza) de promovare a cetății dacice de la Tilișca

- a fost amenajat un traseu turistic, în perimetrul cetății dacice Tilișca

- au fost organizate activităţi educative şi de conştientizare a localnicilor despre importanţa Cetăţii Dacice de la Tilişca”, transmit reprezentanții Asociației Cetatea Dacică Tilișca într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost sprijinit şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu prin agenda culturală 2021, Anii drumeției; în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Primăria Comunei Tilişca şi Primăria Oraşului Sălişte, fiind realizat de un colectiv format din: dr. Gheorghe Vasile Natea, Christian Kaiser, dr. Maria Raluca Teodorescu, Adrian Georgescu, dr. Vasile Palaghie, Mihail Chideșa, Florentin Perianu.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1190

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus