Duminică,
13.10.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Directorul Apă Canal Sibiu anunță investiții de peste 200 de milioane de euro: Canalizare și apă în Cisnădioara, Miercurea Sibiului și multe alte localități

Directorul Apă Canal Sibiu anunță investiții de peste 200 de milioane de euro: Canalizare și apă în Cisnădioara, Miercurea Sibiului și multe alte localități

Directorul societății Apă Canal Sibiu SA, Vasile Maier, a anunțat la Interviurile Turnul Sfatului că județul Sibiu va beneficia în următorii doi ani de investiții de peste 200 de milioane de euro în extinderea și dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare.

”Este o preocupare a noastră curentă de a rezolva problemele de apă și canalizare și beneficiind de aportul fondurilor europene am pus umărul la dezvoltarea acestei activități. Fondurile de preaderare au reprezentat în jur de 30 de milioane de euro, apoi a fost POS Mediu cam de o sută de milioane de euro, iar acum am accesat prin programul POIM aproape 200 de milioane de euro, plus TVA, deci ajungem la vreo 225 de milioane de euro. Toți banii aceștia intră în infrastructura Apă Canal și modernizarea stațiilor de tratare apă potabilă, tratare apă uzată, și aducțiuni de apă. Investițiile se referă la județul Sibiu, în aria noastră de operare, precum și la Țara Făgărașului, în județul Brașov.

Legat de județul Sibiu o să beneficieze de canalizare, dar și de apă, UAT Miercurea Sibiului cu satele aparținătoare Apoldu de Sus și Dobârca, o să beneficieze Cisnădioara, dar pe străzile principale. Cisnădioara este o localitate foarte răsfirată, foarte frumoasă, dar pusă pe dealuri și, din păcate, Comisia Europeană nu ne-a aprobat să ducem la fiecare căsuță pusă undeva sub pădure apă și canal. Însă este important că am luat în calcul toate aceste case și realizăm un nucleu, o structură centrală, care apoi va putea fi foarte ușor extinsă și ramificată la toți consumatorii.

În Tocile o să mai introducem apă, din păcate acolo canalizarea nu ne-a fost aprobată din cauza numărului foarte mic de buletine. Practic, se consideră un localnic, aparținând unei localități, dacă are buletin acolo și sunt destul de puțini. În Poplaca o să facem un colector de canalizare, actualmente au apă, au și canalizare dar nu este racordată nicăieri, curge în pârâu. Racovița o să beneficieze de apă potabilă și o parte din canalizare pe care deja o au. Mai este Săcădate și mai sunt, duce spre Roșia, Slimnic, Ruși”, a declarat Vasile Maier.

Interviul complet îl puteți urmări mai jos:

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7017

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Alin

Acum 2 ani

Mamaaaa ce tunuri da baiatu!

Raspunde

Un sibian

Acum 2 ani

Apa-Canal Sibiu este o firma blocata in "proiectul" socialisto-comunist, fara sanse reale de schimbare...nici macar nu inteleg cat de mult gresesc!!!
Raspunde

HUJA cel Corupt

Acum 2 ani

În Cisnadioara doar pe străzile principale..bai penibililor asa ati facut si cu gazul si curentul după care am dat zeci de mii de euro sa ne bransam ,apoi v ati pus stăpâni pe toată infrastructura,bine ca face Huja cartier de case pe dealuri si acolo sunt toate utilitățile,e normal caci e pământul lui undervover cu vecinii milionari corupti..țară de cocalari
Raspunde

Sddgbxdg

Acum 2 ani

sunt cateva zeci de strazi inca in Sibiu care nu au canalizare si apa curenta desi sunt in Municipiul Sibiu si voi mergeti sa puneti apa in sate din imprejurimi... Rusine sa va fie pentru acest mode defectos de a face management
Raspunde

Cosmin Crisan

Acum 2 ani

Oare cei care locuiesc in Cisnadioara si nu vor avea parte nici de apa si canalizare nici de drumuri intretinute de primarie si nici de gaz, ar mai trebui sa plateasca impozit? Pana la urma unde se duc banii din impozite si taxe?
Raspunde

Ana

Acum 2 ani

Trebuie sa fi dus cu pluta sa comentezi negativ la orice mesaj pozitiv. Daca se face, de ce se facem daca nu se face, de ce nu se face. Unii sunt blocati in mentalitatea asta: eu sunt buricul pamantului si daca eu nu am apa/canalizare, inseamna ca nimeni nu are/firma aia sta degeaba. Pai pe langa tine buricul targului mai sunt 300 si ceva de mii de oameni care primesc servicii de la firma aia. Incercati sa va trageti apa singurei/sa va faceti canalizare si sa va ingrijiti de ea (cu o fosa decenta, nu cu aruncat in rauri dejectii sau direct in pamant) si apoi povestim ca de ce nu se face. Unii nu sunt in stare sa priceapa o chestie simpla: sa nu mai arunce uleiul si servetelele umede la WC. Suntem in 2021 si inca nu avem capacitatea sa discernem care ne sunt responsabilitatile de consumatori, dar vrem sa fim tratati ca regi. Drepturi fara obligatii nu am auzit nicaieri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus