Sâmbătă,
24.02.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Fiul primarului ajuns director la Drumuri și Poduri: am ajuns în această funcţie datorită profesionalismului

Fiul primarului ajuns director la Drumuri și Poduri: am ajuns în această funcţie datorită profesionalismului

Directorul SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, a declarat, pentru AGERPRES, că a ajuns în această funcţie datorită profesionalismului, nefiind avantajat de faptul că este fiul primarului liberal din comuna Gura Rîului, aşa cum a spus liderul consilierilor USR, cel care a acuzat miercuri Consiliul Judeţean (CJ) de politizarea societăţii.

"În octombrie 2020, ca urmare a unui concurs de selecţie efectuat cu respectarea tuturor prevederilor în vigoare, având la bază principii de transparenţă şi profesionalism am fost selectat pentru ocuparea postului de director Producţie. Competiţia a fost publică şi este în continuare deschisă pentru toţi cei care îşi doresc", a afirmat directorul Ioan Călin.

Liderul consilierilor judeţeni ai USR, Adrian Echert, a făcut referire la faptul că actualul director al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, Ioan Călin, este fiul primarului PNL din Gura Rîului.

"Să ne amintim că director la Drumuri şi Poduri SA a fost doamna Răcuciu Emilia, soţia primarului PNL din Sălişte, iar acum director este Călin Ioan, fiul primarului PNL din Gura Râului. Membrii actuali ai CA Drumuri şi Poduri sunt Ganea Radu Ioan (care este şi şeful serviciului de achiziţii al CJ), Branga Lucian Ioan Florin (despre care am găsit că a fost consilier judeţean PNL) şi Florea Petru (fost candidat din partea Pro România la preşedinţia CJ în alegerile din 2020). Mă sperie gândul noului USL şi 'foamea' de control şi acaparare a întregului stat începând de la nivel naţional. Şi mă mai înspăimântă şi realitatea că PNL Sibiu nu este diferit de PNL naţional şi că este chiar un susţinător al lui Cîţu şi al politicii sale", a declarat, miercuri, consilierul Adrian Echert.

Călin spune că activitatea SC Drumuri şi Poduri SA nu este afectată de reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al societăţii.

"În ceea ce priveşte reducerea numărului membrilor în Consiliul de administraţie, de asemenea apreciez că nu poate fi afectată în vreun fel activitatea Societăţii, persoanele selectate deja având competenţele necesare unei administrări eficiente. Mai mult, legiuitorul a prevăzut în ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, ca numărul membrilor într-un consiliu de administraţie este de la 3 pana la 9 membri", a explicat directorul Ioan Călin.

Şi preşedintele liberal al CJ, Daniela Cîmpean, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că a respectat legea atât în selecţia lui Ioan Călin ca director de producţie, cât şi în ceea ce priveşte reducerea numărului de membri din Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA.

Consilierii judeţeni ai USR ameninţă că nu vor vota joi proiectul prin care CJ propune reducerea, de la cinci la trei, a numărului membrilor Consiliului de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu.

"Consiliul Judeţean Sibiu va propune în şedinţa ordinară de mâine, reducerea numărului de membri în Consiliul de Administraţie al SC Drumuri şi Poduri SA Sibiu, de la 5 la 3 reprezentanţi. O acţiune care la prima vedere pare fără importanţă aduce în prim plan, de fapt direcţia de politizare şi control politic a tuturor instituţiilor din judeţ", au susţinut cei de la USR Sibiu, printr-un comunicat de presă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Veronel Băluță

Acum 2 ani

Suntem mandri de doamna Cimpean si de PNL Sibiu! Sa fim romani in tara noastra si sa nu mai balacarim din invidie un tanar de viitor!
Raspunde

Gligor

Acum 2 ani

vai de capul tau, semidoctule...
Raspunde

Ion

Acum 2 ani

Când erau și ei la Ciolan, au tăcut mâlc. Acum au devenit nemulțumiți și revoltați chiar ! Ce înseamnă politica...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus