Vineri,
28.01.2022
Innorat
Acum
2°C

VIDEO Iohannis la învestirea Guvernului: A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a ajunge aici

VIDEO Iohannis la învestirea Guvernului: A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a ajunge aici

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că după învestirea Guvernului criza politică s-a încheiat, însă a subliniat că celelalte crize nu şi nici problemele nu au dispărut, motiv pentru care e nevoie de un Executiv solid.

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă au depus jurământul de învestitură, joi, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

"Criza politică s-a terminat, dar celelalte crize nu și nici problemele nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat. Criza energetică nu s-a terminat, capătă doar noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, bugetul pentru anul viitor va trebui pregătit și votat. Oamenii așteaptă plata salariilor și a pensiilor la timp și multe alte lucruri se cer rezolvate urgent.

Pentru toate acestea este nevoie de un Guvern solid, cu o majoritate consistentă în Parlament, și acum există acest Guvern", a spus președintele statului.

"Toată lumea așteaptă măsuri consistente pentru a garanta o creștere economică, pentru a crește salariile, pentru a crește pensiile. Toată lumea se așteaptă la investiții, autostrăzi, drumuri, spitale, școli și multe altele. Și pentru toate acestea, pentru a fructifica aceste oportunități, este nevoie de un Guvern puternic, bine condus, care se sprijină pe o largă majoritate în Parlamentul României. Acum avem acest Guvern.

Nu a fost simplu. Cred că nu își imaginează nimeni că a fost simplu ca, într-o coaliție, să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii, și mai mari, și mai mici, pentru a găsi punctele comune și pentru a ajunge la votul de încredere de astăzi.

Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, așteptările sunt mari. Românii așteaptă să vă apucați și să rezolvați problemele pe care le-ați enunțat în programul de guvernare. Lumea s-a săturat de crize. Lumea s-a săturat de promisiuni. Oamenii vor să vadă fapte, oamenii vor să vadă rezultate. Vă invit să le livrați!", a îndemnat Iohannis. 

Comentarii

3 comentarii

2cents

Acum 2 luni

Sunt convins ca multe orgolii de tinichea au fost strivite, dar era previzibil. Jocurile politice au fost preocuparea principala a intregii clase politice din 2019 pana azi, in detrimentul intereselor poporului. Pandemia a fost pentru politicieni doar un mic inconvenient si din cand in cand un bun motiv de a pune la punct populatia nemultumita.
Raspunde

Dicu

Acum 2 luni

Pandemia a fost un paravan excelent pentru furaciuni. Ce se vede acum este planul prin care Johanis si-a garantat inca un mandat, PeseDe scotand un contracandidat (Veorica) care s-a invins singur.
Raspunde

Miki maus

Acum 2 luni

nu prea la place sa jure cu mana pe Biblie
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus