Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Controale la școlile de șoferi și PFA-urile în domeniu, încheiate cu amenzi usturătoare. ”Am găsit cursuri la care cursanții nu erau prezenți”

Controale la școlile de șoferi și PFA-urile în domeniu, încheiate cu amenzi usturătoare. ”Am găsit cursuri la care cursanții nu erau prezenți”

Inspectoratul Teritorial pentru Controlul în Transportul Rutier a efectuat în ultima perioadă o serie de controale la școlile de șoferi și PFA-urile cu activitate în domeniu. Inspectorii ISCTR au descoperit mai multe nereguli, inclusiv organizarea de cursuri teoretice la care cursanții nu erau prezenți.

În total, 65 de școli de șoferi și PFA-uri au fost verificate în ultima perioadă, multe dintre ele desfășurându-și activitatea în județul Sibiu.

”Au fost verificate un număr de 65 de școli de șoferi și PFA-uri. În activitatea aceasta de a obține permisul de conducere, în afara școlilor de șoferi pe care le vede toată lumea în trafic mai există și persoane fizice autorizate care au aceeași activitate ca și școlile de șoferi, însă ele mai mult mai puțin respectă aceleași standarde. De aceea, noi ca și instituție a statului român ne dorim să creăm un cadru concurențial corect, adică și PFA-urile trebuie să fie la înălțimea școlilor”, a explicat pentru Turnul Sfatului Lavinia Violeta Bojete, inspector șef teritorial pentru județele Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș.

În urma acestor controale s-au aplicat sancțiuni pentru neregulile grave descoperite, dar s-a urmărit în special îndrumarea și consilierea, precizează conducerea Inspectoratului Teritorial al ISCTR. În total au fost 12 sancțiuni, dintre care șapte numai în județul Sibiu.

”Nu s-a mers pe sancțiuni, ci mai mult pe îndrumare și consiliere. Ca să vă dau un exemplu de abatere gravă, am descoperit cursuri la care cursanții nu erau prezenți, lipseau de la ore. În momentul în care lipsești de la cursuri trebuie să fii pus absent, nu ai cum să excelezi. Din punctul nostru de vedere este o abatere gravă, scopul acestor cursuri teoretice este să înveți bazele, înainte să ajungi să conduci practic. Trebuie să ai un minim de cunoștințe, inclusiv informații legate de acordarea primului ajutor, ori elemente de bază în ceea ce privește funcționarea unei mașini”, a mai declarat Inspectorul șef Lavinia Bojete.

Pentru probleme grave descoperite s-au aplicat amenzi în valoare totală de aproximativ 60.000 de lei.

Conducerea Inspectoratului Teritorial pentru Controlul în Transportul Rutier a mai precizat că astfel de controale vor avea loc și în perioada următoare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1810

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Un sibian

Acum 1 an

locuiesc intr-o zona pe unde trec zilnic multe masini de scoala ...macar 60% dintre instructori sunt cu telefonul la ureche sau in mana...au fost cateva situatii in care era sa ma calce pe trecerea de pietonio si in final tot instructorul era suparat...sunt sigur ca amenzile sunt doar asa ca sa aiba ce scrie in TS-ului...nimeni n-o sa le plateasca...ca daca le-ar plati poate s-ar schimba ceva in bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus