Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Ghiță Ciobanul, audiat de DNA Timișoara. S-au vândut crotalii de berbeci de rasă pentru banii de subvenții

Ghiță Ciobanul, audiat de DNA Timișoara. S-au vândut crotalii de berbeci de rasă pentru banii de subvenții

Celebrul Ghiță Ciobanul din reclame, Gheorghe Dănulețiu, este audiat astăzi de procurorii DNA Timișoara în cadrul anchetei legate de vinderea de  crotalii și certificate de origine pentru berbecii din rasa țurcană, pentru a se beneficia de subvenții din fonduri europene, chiar dacă animalele nu erau din această rasă, anunță Press Alert, un ziar de investigații din Timișoara. El are calitatea de martor, scrie ziarul timișorean.

La începutul lunii, procurorii DNA Timișoara au declanșat o amplă operațiune, după ce a fost descoperit un mecanism de fraudare a subvențiilor europene pentru oi.

Reprezentanții Asociației Ovis Banatim din Timișoara sunt suspecți că ar fi dat certificatele de origine și crotaliile pentru berbeci fără niciun fel de verificare, contra unor sume de bani, cumpărătorii având posibilitatea ulterior să obțină subvenții pentru oile din rasa țurcană care aveau din momentul respectiv, teoretic, origine controlată.

Pentru fiecare oaie, anual, se primește o subvenție de 18 euro, calculele fiind făcute pentru 35 de oi la fiecare berbec certificat. Ulterior, toate oile născute erau considerate având origine controlată și se primeau anual subvenții de la Uniunea Europeană.

Ghiță Ciobanul a venit pentru a fi audiat în calitate de martor, însoțit de avocatul Alexandru Lele și au intrat în sediul DNA Timișoara după ce au stat câteva minute la discuții pe teresa din apropiere.

”Un lucru normal, care trebuia să se facă mai de mult. De câțiva ani de zile am solicitat anchetă. Am venit să dăm mai multe informații despre neregulile care se petrec în sectorul ovin. Până acum nu am fost ascultați de nimeni și sper ca acum să fim ascultați”, a declarat Ghiță Ciobanul pentru Press Alert.

Sursa foto: Captură video

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relu Oprișor

Acum 2 ani

Ce nedreptate!!! Românii noștri din neamul nostru cel românesc sunt hăituiți, umiliți și distruși pentru ca multinaționalele străine să-și facă mendrele și să ne ia tot! Ghiță e doar unul, dar suntem mulți români adevărați, gospodari, dreptcredincioși care vom lupta pentru neamul nostru și zestrea străbunilor! Ce e românesc nu piere!
Raspunde

Dracul liber

Acum 2 ani

Ce e romanesc nu piere, dar are obiceiul sa insele si sa fure.
Raspunde

Dumitru Hulea

Acum 2 ani

Vizionați pe youtube ”Interviu cu Ghiță Ciobanul ” în cadrul căruia veți afla amănunte interesante din viața lui Gheorghe Dănulețiu.
Raspunde

@Relu Oprisor

Acum 2 ani

N-ai nici un haz cu aberațiile tale!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus