Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Virusolog: Eficacitatea vaccinurilor existente este limitată împotriva noii variante descoperite în Africa de Sud

Virusolog: Eficacitatea vaccinurilor existente este limitată împotriva noii variante descoperite în Africa de Sud

Vaccinurile existente împotriva COVID-19 oferă, probabil, doar un grad limitat de protecţie împotriva noii variante de COVID-19 descoperite în Africa de Sud, a declarat vineri virusologul sud-african Shabir Madhi, relatează dpa, citat de Agerpres.

"Încă ne gândim cum să obţinem o protecţie rezonabilă", a precizat Madhi referitor la eficacitatea vaccinurilor actuale împotriva noii variante B.1.1.529, în declaraţii pentru canalul de televiziune eNCA din Johannesburg.

Este probabil că vaccinurile existente vor fi mai puţin eficiente împotriva noii variante de coronavirus, a adăugat el.

Oamenii de ştiinţă se tem că varianta de COVID-19 descoperită în Africa de Sud ar putea fi extrem de contagioasă din cauza unui număr neobişnuit de mare de mutaţii şi că ea ar putea trece probabil mai uşor prin scutul protector al vaccinurilor.

Declaraţiile virusologului sud-african survin în momentul în care mai multe guverne, printre care cele din Marea Britanie, Israel, Italia, Germania şi Austria, au anunţat restricţionarea curselor aeriene spre unele ţări din sudul Africii.

Oamenii de ştiinţă investighează măsura în care noua variantă ar putea afecta, de asemenea, diagnosticul, tratamentul şi campaniile de vaccinare anti-COVID-19.

Sursă foto: depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus