Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
14°C

Două localități se alătură Asociației Zona Metropolitană Sibiu

Două localități se alătură Asociației Zona Metropolitană Sibiu

Comunelor Șelimbăr, Şura Mică, Şura Mare și Roșia li se vor adăuga localitățile Poplaca și Ocna Sibiului, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu.

Primarul Șelimbărului, Marius Grecu, a fost mandatat de Consiliul Local pentru a vota în cadrul asociației intrarea celor două localități. „Demersul nostru nu a fost exclusivist, de la început am încercat să strângem localitățile învecinate Sibiului pentru a încerca o rezolvare împreună a problemelor comune pe care le avem cu toții. Mă refer la probleme generale legate de transport, în special”, a precizat primarul Marius Grecu.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Sibiu a fost înființată în luna iulie 2021, cu participarea a patru comune: Șelimbăr, Şura Mică, Şura Mare și Roșia. În statutul asociației figurează la capitolul obiective, printre altele: Îmbunătățirea infrastructurii regionale/locale de transport, mediu, utilități publice, socială, educațională, poliție locală, patrimoniu cultural; Îmbunătățirea sistemului integrat pentru situații de urgență prin achiziționarea în comun a echipamentelor pentru intervenții în situații de urgență și furnizarea în comun a serviciului public de intervenție în situații de urgență și prevenirea dezastrelor; Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional și zonal și dezvoltarea durabilă și promovarea turismului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus