Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Comisia Europeană solicită României să respecte normele UE privind drepturile de autor

Comisia Europeană solicită României să respecte normele UE privind drepturile de autor

Autorităţile române au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde Comisiei Europene care cere țării noastre să respecte normele Uniunii Europene privind drepturile de autor, relatează Agerpres

În scrisoarea transmisă României se menționează faptul că normele naţionale privind gestiunea drepturilor de autor asupra operelor muzicale contravin normelor UE în domeniu, informează joi un comunicat al executivului comunitar.

Comisia Europeană a iniţiat prima dată procedura de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere autorităţilor române la 8 decembrie 2017, când a contestat utilizarea gestiunii colective obligatorii pentru comunicarea publică a operelor muzicale.

România şi-a modificat legislaţia în ianuarie 2019 pentru a prevedea acordarea de licenţe colective cu efect extins. CE consideră că această modificare nu abordează pe deplin încălcarea dreptului UE identificată iniţial. În plus, noile norme nu respectă articolul 12 din Directiva (UE) 2019/790, care armonizează condiţiile în care statele membre pot prevedea mecanisme de acordare a licenţelor colective cu efect extins, se menţionează în comunicat.

Autorităţile române au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor formulate de Comisie. În caz contrar, CE poate decide să trimită un aviz motivat.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

sursa: agerpres

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

De alte drepturi?

Acum 1 lună

Dreptul de a dispune de propriul corp si de a lua propriile decizii privind un act medical experimental ai? Dreptul de a nu mai crede autoritățile care spuneau că stăm în lockdown 2 luni si apoi scapm de virus? Sau ca masca va fi provizorie? Sau ca vaccinarea în România nu va fi obligatorie? Sau ca vaccinul te protejează si nu mai faci boala? Apoi ca faci da o formă ușoară ca un fulg? Și ca nu se moare cu vaccin, da realitatea bate filmele din capul unora? Dreptul de a merge în Piața Mare sau de a intra într-un magazin unde-i? Cand se pune problema drepturilor unora suntem vai, nici un cuvant nu poti zice, dar tu ca om dai cu subsemnatul ca iti asumi sa fii parte din marea controliada. Omul zilelor noastre are atat de multe drepturi, de nu se mai vede de ele. Dar în punctul in care suntem azi, nu cred sa mai fi fost vreodată.
Raspunde

Inca una si ma duc

Acum 1 lună

Cum ziceau? Ne vaccinam si scăpăm. Facem un vaccin si se incheie pandemia.. sa ii mai crezi cu ceva? Ne uitam la doza 3, 4, fără număr (ca doar si testarile producătorilor au fost făcute pe "n" doze, combinate de la mai multe companii, nu? ) ca vine valu', e pus acolo bine la calendar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus