Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Primele cazuri de COVID depistate la animale sălbatice din Canada

Primele cazuri de COVID depistate la animale sălbatice din Canada

Trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec au fost infectate cu COVID-19, acestea fiind primele cazuri raportate la o specie sălbatică în Canada, relatează Agerpres.

Centrul naţional pentru bolile animalelor exotice din cadrul Agenţiei canadiene de inspecţie a alimentelor a confirmat primele cazuri de SARS-CoV-2 la trei cerbi cu coadă albă din Canada, în 29 noiembrie, a anunţat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Rapoarte recente au arătat că în Statele Unite, COVID-19 a fost transmis de la oameni la căprioarele sălbatice cu coadă albă, însă nu a fost detectat niciun caz de transmitere de la căprioare la om, potrivit sursei citate.

Căprioarele canadiene infectate trăiesc în pădurile din Eastern Townships, o regiune din Quebec care se învecinează cu Vermont şi Maine, două state americane. Toate se aflau "aparent în stare bună de sănătate" şi "nu prezentau semne clinice ale bolii", au precizat reprezentanţii ministerului canadian. Probele prelevate de la vânat la începutul lunii noiembrie au detectat boala. Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a fost anunţată pe 1 decembrie.

De la începutul pandemiei, noul coronavirus a fost depistat la mai multe specii la nivel global, inclusiv la "nurca de crescătorie, animale de companie şi animale din grădini zoologice". 

Sursa: agerpres

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus