Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primul desen animat proiectat la Teatrul Gong, în ultimii 20 de ani. Tibu: Cu siguranţă vom continua acest proiect şi la anul

Primul desen animat proiectat la Teatrul Gong, în ultimii 20 de ani. Tibu: Cu siguranţă vom continua acest proiect şi la anul

Primul desen animat proiectat la Teatrul "Gong" din Sibiu în ultimii 20 de ani a atras, vineri seară, multe familii cu copii, unele din judeţele Hunedoara şi Alba, care au vrut să vadă "Mercy Street: Strada Speranţei", primul lungmetraj de animaţie românesc pentru cei mici realizat după Revoluţia din 1989, a declarat, pentru AGERPRES, directorul teatrului sibian, Adrian Tibu.

"Luna decembrie e una specială, a cadourile. Ca atare, ne-am propus să aducem în program evenimente noi, dedicate întregii familii. Nu am mai proiectat până acum filme de animaţie, iar ca atare mi-am dorit foarte mult să începem cu două producţii româneşti. Animaţia din România e foarte nişată şi cred că e important să promovăm aceşti creativi din industrie. Iar răspunsul a fost pe măsură. Toate cele 55 de locuri disponibile au fost ocupate, nu doar de copii din Sibiu, ci şi din Alba şi Deva. Am fost bucuros ca la intrare să descoperim părinţi care au venit din alte oraşe pentru a redescoperi Sibiul. Proiecţia din această seară se va juca din nou cu toate locurile rezervate. Cu siguranţă că vom continua acest proiect şi la anul", a explicat Adrian Tibu.

"Mercy Street: Strada Speranţei" este regizat de Fraţii Buzea (Ducu şi Ştefan). Aceştia au experienţă în realizarea spoturilor şi videoclipurilor muzicale animate. Părinţii celor doi sunt Zaharia şi Anamaria Buzea, creatorii serialelor de animaţie 'Bălănel şi Miaunel', 'Peripeţiile lui Ionuţ', 'Temerarii de la scara 2', 'Roboţel si Creionel'.

Sâmbătă seară, copiii sunt aşteptaţi la Teatrul "Gong" din Sibiu la un alt film de animaţie, "Aventurile lui Tuţu".

"Aventurile lui Ţuţu" prezintă povestea unui băieţel de 8 ani. Evadând din jungla urbană în care există doar tablete şi smartphone-uri, Ţuţu descoperă basmele şi poveştile ascunse în paginile cărţilor. Micul erou călătoreşte din satul bunicilor până pe Marte şi înapoi, într-o aventură plină de peripeţii. Regia filmului este semnată de Ion Octavian Frecea, iar personajele basmului sunt redate prin vocile îndrăgiţilor actori Horaţiu Mălăele, Marian Râlea, Tamara Buciuceanu Botez, Mihai Răzuş şi Marcelo Cobzariu.

Proiecţia are loc sâmbătă, de la ora 18,00, iar intrarea publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Animaţia are o durată de aproximativ 73 de minute şi este recomandată tuturor categoriilor de vârstă", se arată într-un comunicat de presă al teatrului sibian.

Rezervarea locurilor pentru proiecţiile de la Sibiu se face la Agenţia de Bilete a Teatrului "Gong" sau prin e-amil la ticketing(@)teatrulgong.ro, după regula "primul venit, primul servit".

Cele două proiecţii sunt prezentate la Sibiu cu sprijinul Cartoon TV Plus, o platformă de streaming video gratuit, exclusiv cu filme de animaţie româneşti pentru grădiniţe, şcoli, licee, cluburi pentru elevi, biblioteci publice şi spitale pentru copii. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus