Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
8°C

Diana Șoșoacă a venit să protesteze la Sibiu: eu vreau sa ascult colinde, de aceea am venit 

Diana Șoșoacă a venit să protesteze la Sibiu: eu vreau sa ascult colinde, de aceea am venit 

Câteva zeci de sibieni au participat duminică după amiaza la un protest împotriva restricțiilor impuse de pandemie. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă și-a făcut apariția la protestul organizat de Doru Apostol în fața magazinului Dumbrava.

"Eu vreau sa ascult colinde, de aceea am venit" a spus Diana Șoșoacă care a fost solicitată de mai mulți sibieni pentru a trimite mesaje de susținere celor care nu vor să se vaccineze.

Sibienii participanți au cântat colinde, au tinut discursuri și au scandat "Libertate!", "Jos masca!", "România, trezește-te!" și s-au fotografiat cu senatoarea. 

Protestul a fost autorizat de Primăria Sibiu.

foto principală Doru Apostol/facebook

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

42 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Popa

Acum 2 ani

Hai, Diana! Nu ne lasa!
Raspunde

Kokos

Acum 2 ani

Bai "naivilor" , ca sa fiu domn , panarama asta e vaccinata de mult , si isi bate joc de voi indemnandu-va sa nu va vaccinati!
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Zeita antivaccinistilor, inclusiv cei sibieni. Baa fraierilor, va supuneți prin acțiunile voastre unei mahalagoaice de prin alte părți ale țării, cum ati făcut si cu statuia Brukenthal. Las ca-i bine, se va mai deceda mult de acest nenorocit de virus, imbec.la aia se va vaccina si voi tot fraieri veti ramane, unii dintre voi (in persoana sau persoane apropiate voua) cu măști de oxigen pe fata legati la aparate in spitale. Trăiască regina anti-vaccin! aia sa strigați cand ajungeți pe la înmormântari ale unor oameni dragi voua.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kramnik

Acum 2 ani

In opinia mea, toate comentariile tale pe tema vaccinarii sunt corecte si, mai ales, decente. Cam asta e nivelul de civilizatie a poporului roman, indeosebi a sudului si a pravoslavnicilor . Dar asta nu inseamna ca trebuie sa-i idealizam pe sasi , doar pentru ca sunt mai civilizati decat noi . Statuia aia aroganta e un scuipat in fata pentru tot ce o insemnat miscarea nationala romaneasca din Transilvania.
Raspunde

Elzorab

Acum 2 ani

Stai liniștit, nu te mai inflama. Nu se supune nimeni nimanui, mai ales la Sibiu.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Ok, multumesc de aprecieri, primesc orice e pro sau contra, atata timp cat omu vine cu niste explicații si nu doar arunca 2 vorbe sau nici alea si da un minus. Legat de statuie, eu am comentat mai puțin la acel moment, pot fi de acord pana la un moment, insa daca statuia aia a fost împroșcata cu vopsea si hate nu am înțeles de ce nu a fost si muzeul din spatele ei? Ca sa nu mai vorbim ca avem niste fabrici de prin tot felu de tari, in zona de vest si nu doar (referire la județul Sibiu si atat) conti cu mii de romani angajați (indiferent ca sunt sibieni dau altii mutați aici pt o viata mai buna). Multe fabrici cu multe mii. In aia de ce nu am aruncat cu plasa? În Lidl de ce nu am aruncat cu plasa lidl? Carrefour auchan sau altii? Bavaria automobile? Societatea umana avansează si mai ales toti vrem o viata mai buna, indiferent de naționalismul nostru si de faptul ca da, mai stim un pic de istorie. Dar ideea mea a fost asta si atunci, daca suntem zmei de ce nu suntem la toate? Si n-am prea primit răspunsuri clare.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Legat de sasi, n-am nimic cu ei desi au pus osu mult mai serios la ridicarea din mocirla a orașului dupa 90,comparativ cu altii. Nu sunt de etnie germana, nu am lucrat vreodată la stat sub vreun lider sas, nu am facut parte din vreun partid sau miscare, nu am lucrat vreodată la vreo firma nemteasca sau in colaborări cu sasi din sibiu. Ii respect si atat. Pt sibiu au facut lucruri bune (vorbim de anii 2000 încoace) si pt asta ar trebui sa le mulțumim. Cu bune si rele (unii fura si atat, altii fura mai cu simț dar lasa ceva dupa ei) dna astrid a fost mult mai slaba in comparație cu iohanis, asta e, a mai prins un mandat ca nu avea cine, vedem următoru cine va fi, de la ce partid si ce va face. Eu de ex pe dna câmpean o vad, e sibianca fara etnii, e alt partid decat sasescu, dar ce face e multa gargara, nimic important, multe erori grave, etc (si daca fura grosolan pe mana cu firme de prin orlat de ex, asta ea stie...). Tocmai de asta e ff important ca toti sa iesim la vot atunci cand trebe, altfel, daca nu votezi, n-ar trebui sa ai păreri spuse/scrise cu voce tare.
Raspunde

Kramnik

Acum 2 ani

Nu vreau sa generalizez prea mult , fireste ca sunt si exceptii , dar Brukenthal si sasii au facut infinit mai putin pentru romanii ardeleni in materie de civilizare si educare decat Mitropolia Ardealului, Biserica Greco-Catolica, ASTRA si Curtea de la Viena.Lumea nu intelege un lucru , comunitatea sasilor a fost o comunitate inchisa pentru romani iar daca noi am invatat ceva de la ei a fost "furat" , nu a fost ceva voluntar . Si exemplul cartilor tiparite in limba romana la Sibiu si Brasov este elocvent , sasii au sustinut publicarea acelor carti pentru ca exista o piata de carte religioasa la sud si est de Carpati , nu din vreun interes caritabil pentru romani. Da , orasul Sibiu a fost condusi de sasi in ultimii 20 de ani , destul de bine, dar orasul Sibiu este un oras romanesc , iar in centrul sau nu are ce cauta statui ale inamicilor sai , indiferent de ce merite o fi avand . Vizavi de personajul Brukenthal , daca am incerca o sintetizare personalitatii sale l-am putea defini ca un dandy parvenit cu hobbyuri scumpe . Se pare ca nici nu si-a donat averea sa , ci fratele sau . Iar donatia a fost facuta orasului "Hermanstadt" , daca ar fi stiut ca astazi Sibiul este un oras romanesc ar fi donat-o oricui , numai Sibiului nu. Romanii si sibienii nu au nici o datorie morala fata de sasi, nu romanii au fost vinovati pentru plecarea sasilor , ci conjunctura istorica . Sasii nu au plecat numai din Romania, ci din toata Europa de Est , de la Urali pana la Vistula. Da, au creat o civilizatii frumoase dar artificiale si exclusiviste .
Raspunde

Kramnik

Acum 2 ani

Fabricile germane din Transilvania fac bani, investitorii germani nu au interese caritabile fata de romani si chiar daca ar avea , nu trebuie sa ne prostituam sau sa ne vindem pe nimic identitatea nationala. Nemtii sunt cei mai mari investitori in Serbia dar sarbii nu-i fac statuie lui Makensen in Belgrad., chiar daca i-a apreciat foarte mult pe sarbi. Vorba presedintelui , nu se face!
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Dar te-ai intrebat ce fac miile de angajati de la fabricile străine daca alea ar pleca? Normal ca vin aici sa faca bani, asa cum si la ei in tara fac afaceri tot pt bani, sau in china sau oriunde. Nu se prostituează nimeni, cei care merg acolo sa lucreze o fac după niste proceduri ale companiei (care in mare parte nu sunt nemțești ci internaționale si au la baza standarde de calitate combinat cu logica si planificarea complexa) iar ei pt ca muncesc sunt plătiți. Te mai întreb o data, daca ei pleacă de acolo, statu roman, sau alti investititori romani, fac ei niste fabrici care sa poata plati atâția angajati? De ce alte judete care nu au astfel de fabrici sunt la zeci de ani in spatele Sibiului, si sunt goale de oameni care produc (18-45 ani), plecați in alte judete sau afara? Realizezi ca importanta acelor fabrici e mai mare decat cred mulți pe aici si care zic ca aia scot profitu din tara, ca au taxe preferențiale etc. Pai nu, economia e complexa si se invarte, angajatii lucrează acolo, isi iau salariu si beneficii anuale, cu alea isi fac credite si pun bani deoparte, credite cu care isi cumpara apartamente, mașini, etc. Apartamentele alea nu răsar asa, ele sunt facute de diversi dezvoltatori (buni rai) si care la randul lor au angajati din oras si judet, plătesc taxe, etc, cei care vand masini, la fel, apoi chirii, apoi restaurante care au clienți, pensiuni din zona care au clienți hoteluri din zona care cazează diverse persoabe care vin cu afaceri aici, aeroportul cu tot ce înseamnă, firme sibiene n care lucrează numai pt acele fabrici si o duc bine, firme de paza, transport, taxi, etc etc etc. Toate contribuie in felu lor, asta ar trebui sa citeasca si sa înțeleagă mai bine cei care au acea ura pe acele fabrici si care deci "scot profitu din tara si nu platesc taxe ca restu ca ii favorizează sasu iohanis.." intrebare: care e venitu mediu in Serbia? Cat de bogat e traiu lor? Ma rog, lasa-i pe sârbi cu rușii lor cu tot.. Si astept si răspuns la întrebarea mea, de ce ai aruncat cu hate/vopsea in statuie dar nu si in muzeul din spate, dar si la fabricile straine, lidl-urile din oras, auchan kaufland-uri, etc etc??
Raspunde

@kramik

Acum 2 ani

ai mai lălăit la comandă maneaua cu statuia. nu obosești?
Raspunde

@kramik

Acum 2 ani

bă kramike, hai bă să dărâmăm statuia. și palatul. și muzeul Sigerius. și Bieltz. și căsoaiele alea cu curți mari din piața Huet, unde aveau meșterii sași atelierele. și podul minciunilor și Piața Mică, unde se ținea unul din primele târguri atestate din Transilvania. Și Piața mare și căsoaiele alea de pe Bălcescu. și biserica, și liceul, și statuia lui Teutsch, că și ăla a fost inamic. și casa Rieger, alt inamic. și Terezianum, clădirea donată chiar de șefa lui Bruckenthal, și-așa nu suntem în stare s-o intreținem. și să punem în loc ce-a făcut neamul tău pentru Sibiu. așa e bine?
Raspunde

Corb

Acum 2 ani

Kramnic de ce ne jignesti pe noi astia din sud?Suntem oameni care ne-am facut familii aici,muncim cinstit pt un banut si nu v-am furat voua, sibienilor, nimic.Suntem multi de zeci de ani aici si cot la cot cu voi am ridicat orasul. Multi dintre voi ati plecat, in special ,la Capitala ,dar nu va jigneste nimeni ci dimpotriva la noi, in sud, se vorbeste frumos de ardeleni.Rudele mele din sud cand auzeau de Sibiu mereu spuneau ca ,,sibienii-s oameni mari".Pai voi nu aveti lichelele voastre?Dar totusi oamenii aceia,putin educati , va cinstesc si va vorbesc de bine.Voi de ce jigniti?Eeee, asta-i intradevar o chestiune de educatie!
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

Kramike, tu lucri pe salariul minim la un investitor din sud, așa-i?
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

sibianul brav si patriot care a aruncat vopsea pe statuia baronului sef de sclavi (iobagi) romani, este un om cult. El face diferenta dintre spatiul de cultura gazduit de muzeul brukenthal (cu care nu are nimeni nici o treaba) si mizeria de statuie (ridicata la limita legii) care este doar un mizerabil cult al personalitatii guvernatorului sas, caruia nu i-a pasat de cei mai amarati supusi ai lui - el nu i-a primit niciodata in audienta, dar Regina imperiului si apoi regele imperiului i-a primit.
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

@Kramnik...rar mi-a fost dat sa citesc atatea prostii intr-un text !!! Daca nu erau sasii, nu exista Sibiul, adica Hermannstadt !!! Incearca sa te informezi mai exact, de ce au fost adusi si de ce au plecat...vinovat e de fiecare data romanul ! Din pacate au plecat, dar ce au construit si ne-au lasat in Transilvania, nu a reusit intregul neam romanesc sa faca...in toata istoria Romaniei !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Kramnik

Acum 2 ani

Prostiile le debitezi tu, secesionistule!!! Pentru mine a fost o cultura frumoasa, dar straina. Fa-i ba desteptule o statuie si lui Hitler in Centru, ca o construit autobahn-ul si te mandresti ca circuli pe autobahn. Si ce-i daca au construit Sibiul , si grecii au construit Constanta si Mangalia dar nu le face nimeni statui. Mortul de la groapa nu-l intorci , sasii au plecati demult, astia care au ramas pe aici sunt putini si in majoritate speculatori ai salamului sasesc.
Raspunde

Kramnik

Acum 2 ani

Bai desteptule, nici comunistii n-au daramat Muzeul ,aici e vorba de statuia aia mizerabila. Ca sa intelegi si tu, desi ma indoiesc. Noi, romanii necivilizatii , inculti si potenti am INVINS, sasii civilizati, educati si impotenti au PIERDUT. DU-te la Istanbul si spune-le turcilor sa-i faca o statuie lui IUSTINIAN , ca doar el o construit Sf. Sofia sa vezi ce parere au .
Raspunde

Gheo

Acum 2 ani

Bah Corbule Ce timpenie= "Suntem multi de zeci de ani aici si cot la cot cu voi am ridicat orasul. " ? Hypodromul ?
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

@Kramnik... cunosc orașul ăsta și istoria lui și trebuie să te dezamăgesc. Hermannstadt a fost o perlă 800 de ani, dar în ultimii 100 de ani sa transformat tot mai mult într-un oraș jegos și lipsit de flair. Singurele atracții sunt clădirile lăsate de sași. Pun pariu că nu ești din Sibiu. Dacă văd ce specimene (așa ca tine) trăiesc între timp în Sibiu, trebuie să spun că sașii au câștigat...nu trebuie să conviețuiască toți ratații.
Raspunde

Ghica

Acum 2 ani

Vorbaria lunga saracia omului. Stai jos.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

bă kkramikule, cultura-i cultură, pe care tu n-o ai (aia de ceapă nu se pune :)) , și sibienii, oameni culți, face statuie la cine vrea mușchii lor. Io zic să scrii la coordonatorii din est a lu ferma voastră de postaci, că și alți dușmani au statui aici: Bartok, Teutsch, Maria Theresia, Sigerius, Schiller, Goethe, ba unii au chiar și piețe sau cartiere care le poartă numele. papagai ipocrit ce ești!
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

kkramice, când citesc ce prostii scrii, mai că i-aș face statuie lui dolfi
Raspunde

Gigi

Acum 2 ani

Cum a ajuns dublura lui Floricica Dansatoarea simbolul protestatarilor antivaccinisto-ortodocsi?
Raspunde

Io

Acum 2 ani

A ajuns machedoanca să vorbească în numele României.sa se dea mai româncă decât majoritarul. Un fel de Becali, madam Jovanovici.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Reli Lotrean

Acum 2 ani

Doamna senator este un simbol al neamului romanesc care lupta pentru libertatea si drepturile noastre, ale celor oprimati de conducatori straini, si necredinciosi! Daca ar prelua fraiele Sibiului, nu s-ar mai fura miliarde de euro de sasalaii care si-au retrocedat toate casele furate de la romani! Doamna senator, Sibiul este la picioarele dumneavoastra, scumpa domniță!
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Scumpa domnita de mahala..atitudine si aspect de manelista, asta cu fraiele Sibiului... :))) cascadorii râsului
Raspunde

Aci Duțu

Acum 2 ani

hai tu Reli, pe bune că românii au făcut ditai casele și li le-au luat sașii? ești la fel de "deșteaptă" ca idolul tău cioplit, șoșo
Raspunde

Cetățean

Acum 2 ani

Ca cetățean al Sibiului sunt nemulțumit de venirea acestei mahalagioaice în Sibiul Meu. Păcat că toată lumea doarme și nu face nimic. Poate aceasta ne este soarta că națiune.
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

o vint vițică și o plecat vacă, la ce o bagi în samă?
Raspunde

@ Cetățean

Acum 2 ani

nu am nici treaba cu duduia, dar România e o tara libera si fiecare poate calatori unde vrea. Ai vrea Sibiul inchis si sa intre doar cetateni arieni in el sau doar unii cu certificatul potrivit? Din pacate Sibiul nostru a decazut atat de mult - cu sasi in frunte, incat nici macar duduia nu-l poate duce mai jos.
Raspunde

@@cetățean

Acum 2 ani

ce Sibiul tău, băi lampă, te citim imediat că ești de la ferma de postaci putinistă. da bă, îți trebuie certificat de bună purtare, meri la ai tăi 7 ani și ți-l ia.
Raspunde

@ Sibian SB

Acum 2 ani

nu ne prostituam zici, dar pentru ca asigura mii de locuri de munca ar trebui sa le gadilam orgoliul constant ?? Cum zicea kramik, fabricile vin aici pentru profit nu pentru caritate. Daca maine apare un mare investitor rus la Sibiu, cautam vechile matrite si-i turnam statuia lui Lenin si o punem in piata mare ?? De asta Serbia sau Ungaria sunt natiuni mandre pentru ca isi respecta istoria si au personalitate, pe cand noi ridicam statui inchizitorilor strabunilor nostri ca sa dam bine.
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

Ti-au lasat un oras. Un oras frumos. O statuie nu ajunge ! Spune multumesc !
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

@Sibian SB daca nu veneau firmele alea, mureai de foame in Valcea si daca venea rusul, iti scotea patriotismul din cap !!! Nu mai juca pe patriotul !
Raspunde

Rosu

Acum 2 ani

Mai incet cu Ungaria, ca pana acum vreo suta de ani Sibiul o fost al lor. Si daca ar putea......
Raspunde

Fuhrer

Acum 2 ani

Vinitura, esti incult si ai mentalitate de sclav. Nu scapi de mentalitatea fanariota de a pupa mana stapanului.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Hermannstadter, mi-ai răspuns mie ce voiai sa răspunzi altuia. Citeste ce am scris eu aici la acest articol la comentarii si fa diferenta dintre persoana mea Sibian Sb si postarile unde vezi @Sibian Sb, adică unii care nu isi pun un nume ca atata minte au si care imi raspund. Tot aici, cu minte putina si personalitate deloc, sunt cei care răspund cu mai multe nume, isi schimba ip-ul apoi numele, ca sa para ca sunt mai mulți dar ei defapt sunt unu și-același. (caracter zero). Tot la jeguri cu caracter zero ii includ pe cei care isi schimba ip-ul (atenție redacția TS, poate totusi ii identificați si blocați), ca sa dea minusuri si sa isi dea plusuri (fara numar). Aici il banuiesc pe Elzorab si cei din gasca lui de la partid si de la instituția de stat unde lucrează, amice, fara supărare, dar tu garantat esti un trol (o Mazeta) plătit sau care obține beneficii directe in urma unor manipulări pe tot felu de teme, și eu si altii le-am dedus ca fiind pro psd, pro rusia totodată. Dar ma rog, pe planeta asta e loc pentru toti, mai ales ca dpmdv tendința societății moderne este spre mizerie umana, oamenii sunt tot mai slabi la caracter si principii, probabil educația tot mai slaba duce acolo.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Pentru "@Sibian SB" , amice, fie ca esti o persoana sau sunteți mai mulți, cu rugăminte, ca bănuiesc ca ai atata educatie cat sa înțelegi, cand îmi mai răspunzi, te rog pune la sectiunea Nume un nume, asa cum îți treci si un email, iar ca sa se vada ca tu îmi răspunzi mie, pune acel "@Sibian SB" jos in comentariu si deci nu in titlu. Asta ca sa ne putem exprima corect punctele de vedere, indiferent care sunt ele, altfel... iese o țigănie. Merci pt înțelegere.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Si pe aceasta cale, in masura in care tehnic este posibil, rog Redactia Turnu Sfatului si departamentul IT al TS, sa blocheze astfel de situații, respectiv daca numele meu este "Sibian SB", sa nu se mai permita altui utilizator (cu alt email decat al meu), sa isi puna nume "@Sibian SB", pt ca le deosebește doar un "@"si se creează confuzii. Situația se întâmplă si cu alte persoane si deci nu e ok. Daca cineva vrea sa iti răspundă, ok, va pune acel @ urmat de numele la care ii răspunzi, dar sa il pună în comentariu si nu in titlu. Iar ca nume, sa isi pună un nume diferit. Ideea e ca aici ne scriem pareri, unele total diferite câteodată, dar discutiile obligatoriu trebuie sa se deruleze clar si civilizat, asta înseamnă si sa avem nume diferite total, si sa lasam deoparte șmecheriile astea ieftine cu acel "@" aruncat acolo la nume...evident cu un scop. Asadar tehnic, nu ar trebui sa fie permis (prin soft) ca acest caracter "@" sa mai poata fi bagat la Numele utilizatorului. (si nici alte aberatii gen "....." sau alte semne si caractere. Doar litere ar trebui, ninim 3. (astfel evitam si pe cei care isi spun "eu" sau "io". Mulțumesc, rog un răspuns din partea dvs (fie aici fie prin email) daca se poate realiza si daca cumva nu de ce nu. Mulțumesc.
Raspunde

Hermannstädter

Acum 2 ani

@Rosu... până și românii din Ardeal, regretă 1.12.1918 !
Raspunde

Bambolero

Acum 2 ani

ești coleg cu kkramik la firma investitorului din sud, cu minim pe economie? postezi și tu, când vă ascundeți să trageți una de pufoaică? sau ești chiar tu, papagaiu de kkramik?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus