Luni,
08.08.2022
Partial Noros
Acum
21°C

Reactia Poliției la codul galben de zăpadă anunțat în tot județul

Reactia Poliției la codul galben de zăpadă anunțat în tot județul

Autoritățile sibiene îi avertizează pe șoferi să conducă cu prudență și să își echipeze mașinile cu cauciuri de iarnă, după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori însemnate pentru județul nostru valabile până miercuri seara. De asemenea, este valabilă și o informare meteo de ploi, intensificări ale vântului și polei până miercuri la ora 18.

„În acest context, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice și le reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.”

De asemenea:

  • Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
  • Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
  • Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!
  • Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine  înainte de a trece de pe o bandă pe alta.
  • Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!
  • În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare  trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
  • Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier.
  • În ceea ce privește pietonii, autoritățile reamintesc că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este „de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!”

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus