Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

RMN la Spitalul județean Sibiu: e nevoie de 1,2 mil. de euro pentru a elimina cozile de 3-4 luni

RMN la Spitalul județean Sibiu: e nevoie de 1,2 mil. de euro pentru a elimina cozile de 3-4 luni

Consiliul Județean Sibiu a inițiat un proiect pentru dotarea Spitalului clinic județean cu mai multe aparate, inclusiv un aparat RMN. În lipsa căruia, pacienții așteaptă și patru luni pentru astfel de investigații.

 "Avem nevoie de încă un RMN, pentru că timpii de programare sunt de trei luni, patru luni. (...) Aparatul este pentru pacienţii cu COVID-19, dar şi pentru ceilalţi pacienţi, pentru a scădea timpii de aşteptare", arată dr. Florin Grosu, şeful Secţiei de Radiologie din cadrul Spitalului județean Sibiu, citat de Agerpres.

Aparatul de care vorbește apare pe lista de dotări pe care ar urma să le primească Spitalul județean în cadrul unui proiect cu finanțare europeană nerambursabilă al cărui scop este consolidarea capacității de gestionare a crizei generată de Covid-19. În cazul în care finanțarea va fi accesată, noul aparat RMN urmează a fi amplasat în clădirea Secției de Neurologie, aflată în prezent în reabilitare. Valoarea noului aparat este estimată la șase milioane de lei (aproximativ 1,24 milioane de euro).

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1742

Comentarii

2 comentarii

Poplacean

Acum 2 ani

ce asteptati?sa vina cineva sa il doneze moca?nu stiti sa accesati fonduri?pentru tot felul d eprostii sint bani
Raspunde

Asigurat

Acum 2 ani

In afara de salariile medicilor, sistemul sanitar e inca la pamant. La analize decontate de CASS se asteapta, la RMN se asteapta si plicul dat pentru diferite servicii medicale e inca in viata. Ne mai spunem oful dar celor responsabili oricum nu le pasa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus