Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Octavian Jurma, despre relaxările de Sărbători: Sunt justificate pentru Delta dar nu pentru Omicron

Octavian Jurma, despre relaxările de Sărbători: Sunt justificate pentru Delta dar nu pentru Omicron

Medicul Octavian Jurma a declarat, miercuri, la emisiunea Talk News de la Profit TV, că dacă valul Omicron va debuta la jumătatea lunii ianuarie, atunci autorităţile vor fi în vacanţă şi vom reveni direct în debutul acestui val pandemic, cea mai periculoasă dintre măsuri fiind faptul că s-a dat liber la petreceri de Revelion, informează News.ro. El a mai spus că problema este că Omicron a migrat în zona tânără, astfel că riscăm ca această relaxare să fie prematură şi să fie plătită cu un preţ mare şi a precizat că mai sunt 30 de zile până la debutul acestui val 5, maximum 60 de zile, iar cei nevaccinaţi se pot vaccina între timp, pentru a se proteja.

Potrivit medicului Octavian Jurma, valul Omicron ”se va mişca atât de repede, încât nu vom mai avea timp să luăm măsuri”.

”Avem această situaţie în care măsurile sunt justificate de ieşirea din valul Delta dar nu mai sunt justificate de iminenţa valulul Omicron, care este cel mai probabil, din aceste calcule, să debuteze la jumătatea lunii ianuarie. Asta înseamnă că autorităţile vor fi în vacanţă, vom reveni direct în faza de debut a valului Omicron”, a spus el.

Octavian Jurma a mai arătat că mai avem o problemă, foarte mare.

”Anul trecut, dacă ne uităm pe curba epidemică, la venirea din vacanţă avem o creştere, un vârf de cazuri, în ianuarie, dar pentru că şcolile s-au deschis în februarie, nu a devenit un val, s-a potolit şi a debutat la revenirea elevilor la şcoală. Anul acesta, însă, şcolile se redeschid exact la revenirea din această vacanţă”, a explicat cercetătorul.

Potrivit acestuia, ”între măsurile de relaxare, cea mai periculoasă este eliberarea petrecerilor de revelion, care vin cu un intreg pachet de vacanţă”, şi a arătat că foarte uşor se poate ajunge ca, după o astfel de petrecere de revelion, jumătate din participanţi să fie infectaţi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 931

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Kukuruku

Acum 2 ani

e o raceala omicronu, ma nene si ce ti se par mari relaxari, tot nu lasa pe nevaccinati nicaieri in plus in afara de magazine de maxim 200 mp nealimentare. A, si la hotel, cu testare . In locurile astea era prapad cu infectarile, ma nene ma? de masca pe strada...nu ma fa sa rad, e superstitie sa porti masca pe strada, nu stiinta. stiinta zice ca riscul e zero acolo. ma nene ma.
Raspunde

Gigi contra

Acum 2 ani

Zise doctor Jurma din sufrageria lui luxoasa!
Raspunde

Pacientul supravietuitor

Acum 2 ani

Nostradamus, Mama Omida şi alţi prezicători sunt mici copii pe lângă ăsta! Care ba e cercetător, ba statistician, ba medic (fără drept de practică!). Săracuţul de el, suferă de personalitate multiplă... Cuvântul cheie e: suferă!
Raspunde

Friki Riki

Acum 2 ani

Atotstiutorii astia cate baga spaima in oameni ar trebui dusi la balamuc: Jurma si cu Checheres ala. Zici ca i-a facut mama sa isi dea cu părerea ca sa ii bage in seama ziaristii. Parca ii si vad maine printr-un partid, mari conducatori, ca doar il mai avem pe unu ministru. Stie Jurma ca mai aveam 30 dar max 60 zile. La fel cum stie si Rafile cu Arahat ca din 15 ian vine valu' 5. Bai baieti, dar numerele la loto nu le stiti dinainte?
Raspunde

Colectionaru de arta

Acum 2 ani

Da' tabloul, cat e tabloul? (din poza bineinteles)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus