Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
-1°C

Sibiul va avea în continuare prefect liberal. PSD Sibiu ar putea câștiga o funcție de secretar de stat, în compensație

Sibiul va avea în continuare prefect liberal. PSD Sibiu ar putea câștiga o funcție de secretar de stat, în compensație

Postul de prefect al Sibiului va reveni în continuare PNL și în această coaliție, conform protocolului convenit astăzi de echipele de negociere ale liberalilor și social-democraților.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va fi şi prefect de la acelaşi partid, informează Agerpres.

"Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (...) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie - secretar de stat şi aşa mai departe", a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate.

Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD. "Este nominalizarea pe care o face PSD", a spus preşedintele PNL.

De asemenea, Cîţu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

Mircea Crețu ar putea fi schimbat

Cu președinte al Consiliului Județean Sibiu din rândurile liberalilor, partidul obține astfel și poziția de prefect. Deși Mircea Crețu, cel care ocupă acum această funcție a fost reconfirmat în funcție și în urma negocierilor din perioada coaliției PNL-USR, de această dată este posibil să se pună problema schimbării sale din funcție, spun surse din partid.

Nu este însă cunoscut deocamdată un nume care ar putea să-i ia locul în această poziție, o variantă fiind doar cea a întoarcerii în Sibiu a actualului secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Roman.

În această situație, în care liberalii obțin funcția de prefect, social-democrații vor primi, cel mai probabil, un post de subprefect, dar și o poziție de secretar de stat, în cel mai bun caz, conform declarației liderului PNL, Florin Cîțu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Munteanu

Acum 2 ani

Astia isi imparte bucatele intre ei. Asa se face politica?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Sibiul nu7 va fi niciodată roșu ciumangiu
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 2 ani

Sibiu, bastionul etern împotriva ciumei roșii
Raspunde

Frecuciu Buhaian

Acum 2 ani

Fără Ralu ministra la educatie viața e pustiu ... :( Plânge sighiii....
Raspunde

Kerner Weul

Acum 2 ani

Oricat fura cei de la FDGR si PNL- icoanele noastre ale sibienilor, noi nu vom vota PSD! In burgul nostru filosasesc nu are ce cauta ciuma rosie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus