Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

În ce pubelă aruncăm testele antigen Covid făcute în casă? Plus o recomandare

În ce pubelă aruncăm testele antigen Covid făcute în casă? Plus o recomandare

Reprezentanții companiei de salubrizare a Sibiului, Soma SRL, anunță că testele antigen Covid făcute în casă, precum cele primite de la școală pentru copii, pot fi aruncate în pubela neagră.

Tot conținutul testului trebuie pus într-o singură pungă din plastic. După ce o sigilați sau o legați bine, ea poate fi aruncată în pubela neagră.

”Deșeurile provenite de la testele antigen nu necesită o colectare specială și nu trebuie reciclate, doar tratate cu grijă și sigilate înainte de aruncarea propriu-zisă. Indiferent dacă rezultatul este pozitiv sau negativ, toate articolele folosite de la fiecare test (inclusiv bandă de testare, tampon, tub de extracție etc.)– trebuie puse în punga mică de plastic care vine odată cu testul achiziționat. Această pungă, sigilată, se aruncă apoi în coșul de gunoi de tip rezidual (pubela neagră)”, a transmis pentru Turnul Sfatului Ioana Pasc, manager comunicare & Relații Publice Soma.

În cazul în care testul este pozitiv, recomandarea specialiștilor Soma este să ambalați totul în două pungi și să le aruncați la gunoi doar după ce le țineți 72 de ore separat.

”Dacă rezultatul unui test este pozitiv, cetățenii trebuie să trateze reziduurile testelor în mod special: sfatul pentru orice gospodărie cu un caz confirmat de Covid sau orice simptom este ca șervețelele, cârpele de curățat de unică folosință, măștile și mănușile, precum și testele rapide cu rezultat pozitiv să fie ambalate în două pungi și să fie păstrate separat de alte deșeuri timp de 72 de ore înainte de a fi aruncate în pubela neagră”, mai spune Ioana Pasc.

Reamintim că la finalul lunii noiembrie școlile din Sibiu au primit 145.000 de teste antigen rapide destinate elevilor. Pe lângă acestea, conform raportărilor DSP, zilnic în Sibiu sunt făcute câteva sute de teste.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: soma , test , gunoi

Vizualizari: 1366

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Dddddd

Acum 2 ani

Pai cum bey Soma, sa pun testul in punga de plastic? Pai punga de plastic se arunca la plastic, nu ar7nc o punga noua ca asa vrea Soma. Halal reciclare aveti in cap si apoi urlati ca nu se reciclează destul. La anu' asa-o ca o sa vreti iar bani mai multi de la noi? Prosti, da multi.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus