Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Teatrul Gong suplimentează numărul de locuri la spectacole

Teatrul Gong suplimentează numărul de locuri la spectacole

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu actualizează condițiile de acces în sala de spectacole și suplimentează numărul de bilete pentru toate producțiile programate până la finalul anului, în aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1242/08.12.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.  

„Având în vedere că toate biletele pentru spectacolele cu Pinocchio, Cenușăreasa și Misterele Magiei au fost deja epuizate, cu siguranță că e o surpriză plăcută pentru toți cei care își doreau să vină la teatru la final de an, dar nu au reușit să mai găsească bilete. Pe lângă suplimentarea locurilor, vor putea participa la evenimente și cei care prezintă rezultatul negativ al unui test pentru infecția cu SARS CoV-2. Toate celelalte reguli sanitare și de distanțare socială rămân valabile.”, a declarat Adrian Tibu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Una dintre cele mai frumoase povești din toate timpurile prinde viață într-o montare de excepție despre prietenie și miracolul viselor. Actorii Teatrului „Gong” aduc un omagiu Sibiului romantic, printr-o montare ce reinventează povestea Cenușăresei în Palatul Brukenthal. Spectacolul imaginat de Èva Lábadi, pe ritmuri muzicale și cu mult umor, se constituie ca o pledoarie plină de candoare pentru lumea basmelor ca pilon al copilăriei universale și al bucuriei inocente. Producția de la Sibiu se bucură de contribuția unor artiști importanți ca scenograful Dio Zoltán, co-fondator al Teatrului Ort Iki din Debrecen (Ungaria) sau compozitorul Cári Tibor, laureat al premiului UNITER pentru muzică în teatru. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Angela Páskuy, Claudia Stühler, Adrian Prohaska și Jenö Major. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și se adresează copiilor cu vârsta peste 3 ani. „Cenușăreasa – doar o poveste?” va fi prezentat sâmbătă, 11 decembrie, de la orele 11:00 și 18:00, dar și duminică, 12 decembrie, de la ora 11:00.

Descoperă magia sărbătorilor de iarnă într-un spectacol incendiar, în care visele devin realitate! Prezentat într-un decor de poveste, spectacolul Magicianului Christianis include o serie de numere interactive de prestidigitație și iluzii comice, trucuri cu eșarfe, baghete, bastoane și mese zburătoare, dar și apariții și dispariții misterioase. Cu ajutorul micilor voluntari din sală, Magicianul Christianis își dezvăluie arta spre uimirea și amuzamentul publicului. Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute și este recomandat celor cu vârsta peste 5 ani. „Misterele Magiei” va fi prezentat vineri, 17 decembrie și sâmbătă, 18 decembrie, de la orele 18:00.

Cunoaștem cu toții povestea marionetei lui Geppetto și peripețiile prin care a trecut până a înțeles că trebuie să fie un băiețel cuminte. Pentru toate faptele rele a fost pedepsit, iar pentru cele bune a primit răsplata meritată. La Sibiu, povestea este completată de greierașul care i-a fost tot timpul un bun sfătuitor, o adevărată „a doua conștiință”, care veghează mereu asupra copiilor, îndemnându-i să fie buni și ascultători. Spectacolul în regia lui Lilly Krauss-Kalmár are o durată de aproximativ 60 de minute și este recomandat copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Jenö Major, Angela Páskuy, Monica Baldea, Claudia Stühler, Adrian Prohaska, Daniela Dragomir, Gabriela Mitrea și Hansel Andrei. „Aventurile lui Pinocchio” va fi prezentat sâmbătă, 18 decembrie și duminică, 19 decembrie, de la orele 11:00.

Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei. Pentru mai multe detalii despre acces și condiții, vă rugăm să vizitați teatrulgong.ro.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru

  • persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
  • persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
  • persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ

Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.

CONDIȚII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 50% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară.

Accesul în teatru este permis numai în condițiile unui triaj observațional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanților pentru mâini. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spațiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.

Mai mult decât atât, spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1029

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus