Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Dan Barna, reacție după cazul judecătorului Dănileț: ”Nimeni nu a ieșit până acum câștigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiției”

Dan Barna, reacție după cazul judecătorului Dănileț: ”Nimeni nu a ieșit până acum câștigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiției”

Vicepreședintele USR, Dan Barna, a reacționat astăzi după ce secţia pentru judecători a CSM l-a exclus ieri din magistratură pe judecătorul clujean Cristi Danileţ pentru postările de pe Tik Tok.

Barna anunță că membrii USR vor sesiza Comisia Europeană și Consiliul Europei și le cere românilor să nu capituleze în fața ”frustrării și dezamăgirii”.

”Știu că după acest an de crize și dezamăgiri politice majore mulți dintre cei care am fost în stradă la Colectiv și la Ordonanța 13 simțim o mare frustrare și dezamăgire și lehamite.

Ceea ce i s-a întâmplat însă ieri judecătorului Cristi Danileț ne aruncă înapoi direct în “liniștea” regimului Iliescu Năstase, direct în (ne)justiția Rodicăi Stănoiu.

Să ne dăm bătuți, să tăcem dezamăgiți, să abandonăm comod ar însemna că toți anii aceștia din urmă, cu toate speranțele lor au fost degeaba. Ar însemna să ridicăm din umeri și să ne înclinăm în fața abuzului grosolan al unui sistem care are din nou sentimentul că și-a tras țara la cheie.

NU, eu nu voi accepta asta, NU, USR nu va accepta asta”, a scris Barna, deputat de Sibiu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivid vicepreședintelui USR, Stelia Ion va interpela Comisia Europeană în legătură cu decizia Consiliului Superior al Magistraturii de a-l elimina din sistem pe judecătorul Cristi Danileț. La rândul său, deputatul Iulian Bulai va ridica această problemă la întrunirea Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la care participă astăzi, anunță Barna.

”Ceea ce se întâmplă zilele acestea în justiție este un atac grav și un avertisment, pe care l-am mai trăit, la adresa magistraților independenți. E o nouă etapă a unui război care din păcate nu dă semne că se apropie de final. Din contră chiar.

Coaliția de guvernare și președintele României trebuie să se delimiteze ferm de aceste atacuri înainte de a pune România pe lista statelor în care statul de drept nu mai funcționează. O astfel de “evoluție” nu numai că afectează imaginea țării dar riscă, într-un final, să ducă și la grave pierderi financiare.

PSD, PNL și UDMR trebuie să înțeleagă că au de învins o pandemie, au de administrat economia, au de găsit soluții la nenumărate probleme. Nimeni nu a ieșit până acum câștigător dintr-un război pentru îngenuncherea justiției și nu Polonia este exemplul de urmat”, a mai scris deputatul sibian.

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Aristide Prăpădeanu

Acum 5 luni

Dl. Barna, alaturi de dl. presedinte, este cel mai bun produs de export al Sibiului, un monument de competenta, expertiza si intelepciune!
Raspunde

Gheorghe

Acum 5 luni

Daca ar fii toti judecatorii ca Daniel ar fii toate primariile, ministerele etc. goale si casa poporului transformata in puscarie sa poata intra toti. Va este frica de uni ca Daniel, va imbraca pe toti la fel. Il loc sa indreptati lucrurile le stricati si mai faceti pui, sa va continue ideile de hoti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus