Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Ludovic Orban anunță înființarea unui nou partid de centru-dreapta Forța Dreptei

Ludovic Orban anunță înființarea unui nou partid de centru-dreapta Forța Dreptei

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a anunţat, marţi, constituirea unui nou partid de centru-dreapta care se va numi Forţa Dreptei, după ce a demisionat luna trecută din PNL.

"Astăzi am luat decizia, împreună cu cei 16 colegi membri ai Parlamentului care am decis să ne dăm demisia din PNL în momentul în care conducerea PNL a decis să readucă la putere PSD, toţi parlamentarii, împreună cu mulţi colegi de ai noştri din ţară, simpatizanţi, susţinători, am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru dreapta. Am luat această decizie pentru că, în primul rând, considerăm că e o obligaţie morală pentru noi de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au acordat votul", a declarat, Orban, la Parlament, citat de Agerpres.

El a spus că a convenit ca numele noii formaţiuni politice să fie Forţa Dreptei.

"Numele formaţiunii politice pe care l-am convenit sigur că e un nume care va fi valabil până la organizarea Congresului noului partid, este Forţa Dreptei, este numele moţiunii cu care m-am prezentat în faţa Congresului PNL.(...) Nu noi am părăsit PNL, ci conducerea PNL a părăsit oamenii care au avut încredere în noi, care ne-au acordat votul şi care şi-au pus speranţele în PNL. Ei au săvârşit o gravă trădare faţă de aceşti oameni, preferând să stea în bagajele la guvernare ale PSD, preferând să fie adversarul politic nu doar al forţelor de dreapta, ci al tuturor celor care cred în democraţie", a mai spus Orban.

Ludovic Orban a menţionat că va fi o "construcţie pe termen lung", care "presupune un mod corect, cinstit, onest, loial de a face politică".

El a precizat că marţi se va semna actul constitutiv al noii formaţiuni şi luni vor fi depuse documentele la Tribunalul Bucureşti, iniţiatori fiind parlamentarii.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Rammstein

Acum 5 luni

Partid vă mai trebuie?..nu vă ajunge cat ați furat 32 de ani?..și în altă ordine de idei încălcați constituția româniei, aia proastă ,dar o încălcați... Trebuie să aveți peste mai mult de jumătate filiale în țară, după care nu puteti face parte din parlament pentru ca boilor acest partid nu există la alegerile parlamentare ținute...asa ca ati dispărut în ceață...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus